Artık yeter! 'İyi halli' tecavüzcüler ülkesinde yaşamaktan bıktık

23 Şubat 2011 12:47  

 

Artık yeter! 'İyi halli' tecavüzcüler ülkesinde yaşamaktan bıktık

Erkekler tecavüz ediyor, hukuk koruyor

İstanbul Kadın Meclisi, Mardin'de yaşayan N.Ç.'ye daha 13 yaşındayken yedi ay boyunca tecavüz eden 26 kişiye Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, alt sınırdan ceza vererek “iyi hal” indirimi uygulaması kararını protesto ettiğini, bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını, gerekirse AİHM’e kadar gideceklerini bildirdi.
EDP İstanbul Kadın Meclisi'nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Mardin'de yaşayan N.Ç. ye daha 13 yaşındayken yedi ay boyunca tam 26 kişi tecavüz etti. Tecavüz edenler arasında Kızıltepe Kaymakamlığı eski Yazı İşleri Müdürü, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir yüzbaşı, asker, muhtar, memur ve korucular da vardı. Dava 7 yıl sürdü. Geçtiğimiz Eylül'de karara bağlandı. Tam 7 yılda tamamlanan davada sanıklar iyi hal indiriminden yararlandırıldılar ve alt sınırdan cezalandırıldılar. Nihayet bu utanç kararının gerekçesi de yayınlandı. Karara göre; N.Ç nin rızası vardı, iki “iffetsiz” kadının teşvikiyle para kazanmak için yapmıştı, her şeyin farkındaydı, zorla alıkonulmadı, cebir ve baskı yoktu, isteseydi karşı koyabilirdi.

Oysa N.Ç, dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e bir mektup yazarak “Sayın Bakan, Adım N.Ç. 13 yaşındayım. Ben daha çocuğum. Küçük yaşta çekmediğim acı kalmadı. 12 yaşındayken; babam ve dedem yaşındaki onlarca adam bana 7 ay boyunca zorla tecavüz ettiler. Davam hala devam etmektedir. Ben bunların hiçbirini hak etmiyorum. Gazeteleri her gün takip etmekteyim. Her gün bir genç kızın hayatı kararıyor. Yeter artık biz çocuklar okumak istiyoruz. Oyun oynayacak çocuklarız. Ben artık hiçbir genç kızın hayatının kararmasını istemiyorum. O kötü acıyı ben çektim, başka kimsenin çekmesini istemiyorum” diye yardım istemişti. Bu mektubun üzerine Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na alındı. Şimdi lise son sınıf öğrencisi ve üniversiteye hazırlanıyor. Buna rağmen Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tecavüzcülere alt sınırdan ceza verdi, “iyi hal” indirimi uyguladı.

Erkekler tecavüz ediyor, hukuk koruyor

Sanıklara 1 yıl 8 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. N.Ç.’nin rızasının olmadığına hükmedilseydi sanıkların her birine en az 10 yıl ceza verilecekti. Ama hukuk sistemi yine ne kadar erkek egemen olduğunu gösterdi.

Ama artık isyan ediyoruz

Bu dava gerekirse AİHM’e kadar gidecek. Biz EDP’li kadınlar bu davada alınan kararı protesto ediyor, sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyor, "Artık yeter, cinsiyetçi yargı sistemine son, “iyi halli” tecavüzcüler ülkesinde yaşamaktan bıktık” diyoruz. Biz kadınlar; güven içinde özgür, eşit ve adil bir ülkede yaşamak istiyoruz..."


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0