Artık onların da pasaportu olacak

27 Haziran 2012 15:33  

 

Artık onların da pasaportu olacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hastalıklarının kontrolünü daha etkin sağlamak amacıyla, sahipli ve sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi için bir çalışma başlattı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hastalıklarının kontrolünü daha etkin sağlamak amacıyla, sahipli ve sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi için bir çalışma başlattı. Bakanlık, kedi ve köpeklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınması ve kayıtlarının düzenli tutulması ile ilgili esasların belirlendiği yönetmelik taslağını görüşe açtı.

Taslak, sahipli ve sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin bireysel olarak kimliklendirilmesini, kimliklendirmede kullanılacak yöntemi kapsıyor. Ayrıca taslakta, kimliklendirilen hayvanlar ile bunların bulundukları işletmelerin veya sahiplerinin kayıt altına alınması, kayıt altına alınan hayvanlara düzenlenecek belgeler, denetim ve kontrol ile idari yaptırımlara ilişkin hususlar yer alıyor. Kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi, kayıt altına alınması ile ilgili tüm işlemlerin yürütülmesinde ise Bakanlık yetkili olacak.

Kayıt ve kimliklendirma sistemi, “hayvanların kimliklenmesi için mikroçip ve okuyucudan oluşan kimlikleme araçları, tutulan kayıtlar, pasaport belgeleri, bilgisayar destekli veri tabanı”ndan oluşacak.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0