Ankara'da Bir Ortaçağ Zindanı !

02 Ağustos 2009 12:34  

 

Ankara'da Bir Ortaçağ Zindanı !

Bu kavurucu sıcaklarda Ankara'nın başı tekrar öne eğildi efendiler.
Bu Ortaçağ zindanlarına benzer görüntüler Altındağ Belediyesi Sokak Hayvanlarını Rehabilite Merkezine ait !
Barınakları inşa ederek biz insanoğluna mecbur ettiğimiz bu zavallıcıklar bu şekilde acı çekerek ölmeyi haketmiyorlardı. 

Son derece kötü şartlarda ve 35-40 derece havada sıcaktan kızgın hale gelmiş, nefes almanın bile neredeyse imkansız olduğu , daracık boyutta ve bir karış demir kafeslerde, idrar ve dışkıları üzerinde aç bırakılmış zavallı canlar.

Önlerinde yiyecek ve suları da yok !

Adı Rehabilite Merkezi ama kendisi ortaçağ zindanlarını aratmayan bir barınak ! Burayı denetlemekle görevli Çevre ve Orman Bakanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğüne en fazla 5 dakikalık mesafede, Ankara'nın en büyük alışverişmerkezine ve 5 yıldızlı bir oteline 2 dakikalık, Ankara Valiliğine ise sadece 6 dakika uzaklıkta... Ancak insanlığın ve vicdanların yüzlerce yıl uzaklığında kalmış bu yerden dün bütün köpeklerin kurtarıldığı bilgisi ise Ahmet Yıldızdan geldi !

Çoğu ölüm kalım savaşı veriyor !

Vücudu yara içinde kenelerle kaplı ve bu durumda iken dahi 6 yavrusunu emzirmeye çalışan anne köpek de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı !

Burası Başkent ! Barınak adı altında devlet kontrolü altında bir rehabilitasyon merkezi olması gerekirken buranın bir ölüm kampına dönüşmesinde kimler suçlu ? Suçlular kim ? Sadece orada görevli herhangi bir işçi veya bir veteriner mi ?
Belediye Başkanı , yardımcıları, denetim yapması gereken yetkililer, çalışma izni veren bakanlık yetkilileri görevlerini yapıyorlar mı ?

Ya sivil toplum örgütleri ? Asli görevi hayvan haklarını korumak olan ve bu amaçla yola çıkmış dernekler ?

Peki kimler suçlu ?

Lütfen aşağıdaki fotoğraflara çok iyi bakın...

Bu canın hesabını kim verecek ?
Bu hayvanın hakkını kim koruyacak ?
Bu canın hesabını kim soracak ? 










Haytap.org














 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0