ANKARA BAROSU 3. KISA FÝLM YARIÞMASI

30 Haziran 2009 11:52  

 

ANKARA BAROSU 3. KISA FÝLM YARIÞMASI

ANKARA BAROSU 3. KISA FÝLM YARIÞMASI 

ÞARTNAME 

1. KONU
 

Ankara Barosu Kýsa Film Yarýþmasýnýn konusu, "SU VE YAÞAM HAKKI" olarak belirlenmiþtir. 

2.AMAÇ 

Bu yýl üçüncüsü düzenlenen kýsa film yarýþmasýnýn amacý, sanat, hukuk ve toplumsal mücadele yakýnlaþmasýna hizmet etmek ve bu birlikteliði toplumsal belleði güçlendirmenin sanatsal yollarýndan sinema ile gerçekleþtirmektir. Bu amaçla "SU VE YAÞAM HAKKI" bu yýlki yarýþmanýn konusu olarak seçilmiþtir.
Söz konusu kýsa film yarýþmasý ile suyun canlý yaþamýndaki öneminin vurgulanmasý ve bu amaçla kamuoyu duyarlýlýðýnýn yaratýlabilmesi; "saðlýklý ve dengeli bir çevrede yaþam hakký, herkes için temiz, eriþilebilir ve ücretsiz su hakký, Dünya'da ve Türkiye'de su hakký mücadeleleri, hidroelektrik santraller, madencilik faaliyetleri ve suyun kullanýmý, kýrsal ve kentsel su kullanýmý, suyun ticarileþtirilmesi" baþlýklarý da dâhil benzer konularda gönderilecek filmler ile su ve yaþam hakký baðlamýnda kamusal farkýndalýk yaratýlmasý hedeflenmektedir.

3. BAÞVURU KOÞULLARI 

- Yarýþma, Seçici Kurul Üyeleri dýþýnda herkese açýktýr. Seçici Kurul Ankara Barosunun Sinema Topluluðu tarafýndan belirlenir. 

- Ödül veya derece (birincilik, ikincilik ve üçüncülük) almamýþ olmak koþuluyla, filmin daha önce bir festivale ya da yarýþmaya katýlmýþ olmasý bu yarýþmaya katýlmaya engel deðildir. 

- Filmler kurgusal, deneysel ve/veya belgesel tarzýnda olacaktýr. 

- Filmlerin süresi jenerik dahil 30 dakika ile sýnýrlýdýr. 

- Yarýþmaya 01.01.2006 tarihinden sonra çekilen filmler katýlabilecektir. 

- Katýlýmcýlar yarýþmaya birden fazla filmle katýlabilirler. Ancak söz konusu filmler seçici kurul tarafýndan ana jürinin deðerlendirilmesine sunulurken her katýlýmcýnýn bir filmi esas alýnarak sunulacaktýr. 

- Filmler, gösterime hazýr üç DVD kopya olarak ekli formla birlikte zarf içerisinde teslim edilmelidir. 

- Filmler en geç 16 EYLÜL (CUMA) 2009 günü mesai bitimine kadar elden veya taahhütlü posta ile Ankara Barosu Sinema Kulübü, Ankara Barosu Eðitim Merkezi, Ihlamur Sokak No:l Yeniþehir Ankara adresine teslim edilecektir. 

- Katýlýmcý, yarýþmaya katýldýktan sonra filmini geri çekemez. Kopyalar iade edilmez. 

- Eser sahiplerinin birden fazla olmasý halinde baþvuruda durumun belirtilmesi ve eserin tüm sahiplerinin baþvuru formunu çoðaltarak imzalamalarý zorunludur. 

- Baþvuru Formu tüm katýlýmcýlar tarafýndan imzalanýp, yarýþmaya katýlacak film ile gönderilmelidir. Aksi halde baþvurular dikkate alýnmayacaktýr. 

-Katýlýmcý filminde telif hakký doðuran "senaryo" ve "müzik" eserleri kullanmýþ ise senarist ve besteci belirtilmeli ve filmin yönetmeni bu eserlerle ilgili telifleri almýþ olmalýdýr. 

4. ESERE AÝT HAKLAR 

Katýlýmcýlar, her türlü görsel, iþitsel ve yazýlý doküman ve belgelerinin tüm haklarýna kendileri sahiptir. Ancak Ankara Barosu arþivinde bulundurulacak olan kopyalar, tanýtým, eðitim ve kültürel gösterimler amacýyla Ankara Barosu tarafýndan yurtiçi ve yurtdýþýndaki faaliyetlerde kullanýlabilir. 

5. DEÐERLENDÝRME 

Deðerlendirme iki etapta gerçekleþtirilecek olup, birinci aþamada Seçici Kurul, yarýþma jürisinin deðerlendirmesine sunacaðý filmleri, þekil, süre ve tema yönünden inceleyip belirleyecektir, ana jüri, film izleme ve deðerlendirme çalýþmalarýný 16 Ekim 2009 - 16 Kasým 2009 tarihleri arasýnda gerçekleþtirecektir.
Yarýþma Jürisi (Alfabetik Sýrayla) : 

Av. Atilla SAV, Ankara Barosu Eski Baþkaný
Av. Ayþegül ÞENARSLAN, Ankara Barosu
Av. Bülent Turhan GÜNDÜZ, Ankara Barosu
Aydýn KUDU, Görüntü Yönetmeni, Fotoðrafçý
Ilgýn ÖZKAYA, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Çevre Hukuku ABD Öðretim Üyesi
Prof. Dr. Gülseren GÜÇHAN, Anadolu Üniversitesi Ýletiþim Bilimleri Fakültesi Öðretim
Üyesi, Uluslararasý Eskiþehir Film Festivali Baþkaný
Rüya KOKSAL, Yönetmen 

6.ÖDÜL 

Ankara Barosu tarafýndan, düzenlenen Kýsa Metraj Film Yarýþmasýnda birincilik ödülü alan filme 3.000,00 TL, ikincilik ödülü alan filme 2.000,00 TL. , üçüncülük ödülü alan filme 1.000,00 TL. verilecektir. Yarýþmada mansiyon ödülü yoktur. 

7. ÖDÜL TÖRENÝ 

Ödül alan film ve gösterime deðer bulunan diðer filmler, Ödül Töreni'nde izlenecektir. Birincilik ödülü kazanan film sahibine tören sýrasýnda ödülü verilecektir. 

Ödül Töreninin tarihi, 2009-2010 adli yýlýnýn açýlýþýný müteakip ilan olunacaktýr.

8.DÝÐER HUSUSLAR 

Bu þartnamede belirtilmeyen diðer hususlarda karar yetkisi münhasýran Ankara Barosu Baþkanlýðý'na aittir. Yarýþmaya Katýlacak Tüm Sinemacýlara Baþarýlar Dileriz. 

http://www.ankarabarosu.org.tr/DuyuruDetay.aspx?ID=3524&Tip=Duyuru

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0