Alperenlerin başkanı televizyon bastı

12 Nisan 2009 14:36  

 

Alperenlerin başkanı televizyon bastı

Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı Kanal 7’de katıldığı programın ardından Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı’nca yumruklandı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün tartışıldığı İskele Sancak’ın bitiminde Kanal 7 binasına giren Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu’nun saldırısına uğrayan Kütahyalı geceyi hastanede geçirdi. Polis, kaçan Kayatuzu’yu arıyor. Kanal 7 yönetimi olayda ihmali olan güvenlik şirketi çalışanlarını işten el çektirdi

Helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikaste kurban gidip gitmediğinin tartışıldığı Kanal 7’deki “İskele Sancak” programına katılan Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, dışarıdan gelen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu’nun yumruklu saldırısına uğradı. Saldırganın yumruklarıyla yere devrilen Kütahyalı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kanal 7 televizyonunda Erhan Çelik’in sunduğu “İskele Sancak” tartışma programına katılan Rasim Ozan Kütahyalı, diğer konukları eski savcı Gültekin Avcı, televizyoncu Mehmet Ali Önel ve BBP yöneticisi Kemal Yavuz ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikaste uğrayıp uğramadıklarını tartıştılar. Televizyonda program devam ederken Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu arabasıyla Kanal 7’ye geldi. Konuklardan BBP yöneticisi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun sırdaşı olan Kemal Yavuz’u almaya geldiğini söyleyen saldırgan Kayatuzu, kimliğini güvenliğe gösterip kanalın üçüncü katına çıktı.

Yumruklarla vurmaya başladı
Önceki gece saat 02.00 sıralarında biten programın konukları ile Erhan Çelik, şakalaşarak koridora doğru yürüdüler. Bu sırada daha önce üçüncü kata çıkmış olan Mustafa Kayatuzu, BBP yöneticisi Kemal Yavuz ve Erhan Çelik ile konuşmaya başladı. Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı da daha önceden tanıdığı Mustafa Kayatuzu’na “Hoş geldin” demek için elini uzattı. Bu sırada yazarımızın uzattığı eli kavrayan Kayatuzu, yumruklarıyla Kütahyalı’ya saldırdı. Programın diğer konukları önünde darp edilen yazarımız Kütahyalı aldığı yumrukların etkisiyle yere yığıldı.

Siz gelmeyin ben indirdim’
Saldırgan programın diğer konukları ve güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi.
Saldırgan Mustafa Kayatuzu’na ilk tepkiyi BBP yöneticisi Yavuz gösterdi. Kemal Yavuz, saldırgana; “Sen ne haltlar karıştırıyorsun. Biz çok güzel bir program yaptık. Böyle bir saldırı yaparak ne yapmaya çalışıyorsun” diyerek bağırdı. Bu sırada güvenlik görevlilerinin elinden kurtulan saldırgan arabasına binerek kayıplara karıştı. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kayazutu’nun kaçmadan önce telefonla bir yeri arayarak “Siz gelmeyin ben indirdim” dediği öğrenildi. Saldırının, Alperen Ocakları tarafından programa gönderilen “Bizim içimizde asla sızma olmaz. Biz barışçı bir hareketiz, şidette bulaşmadık” mesajından sonra gelmesi de dikkat çekti. Saldırıya uğrayan Kütahyalı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yazarımız Kütahyalı dün Eyüp Merkez Karakolu’na giderek şikâyetçi olurken, polis saldırgan Mustafa Kayatuzu’nu aramaya başladı.
Öte yandan saldırının gerçekleştiği Kanal 7 televizyonu olay sırasında binada bulunan güvenlik görevlilerine görevden el çektirdi. Olaydan büyük bir üzüntü duyduklarını belirten Kanal 7 yetkilileri, ilk kez televizyonlarında böyle bir saldırının olduğunu dile getirdiler.

BBP: Ortam duygusal bizi anlayın
BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın darp edilmesini tasvip etmediklerini söylerken, saldırıyı “duygusal ortam”a bağladı. Desteci, BBP’nin gençlik örgütü gibi çalışan Alperenler İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu’yu görevden alma yetkilerinin de olmadığını savundu. Dün yeni Genel Başkan Vekili seçilen Yalçın Topçu ile görüştükten sonra Taraf’a konuşan Destici şunları söyledi: “TV’de sayın Kütahyalı’yı ben de dinledim. Elbette benim de beğenmediğim fikirleri serdetmiş olabilir, tabanımızı da kızdırmış olabilir, doğaldır. Hakarete vardırmadığı, tahkir etmediği sürece bunlar söylenecektir, gazeteci bunlar için vardır. Ama dünkü olay tasvip edebileceğimiz hareket değildir. Tabii ki BBP camiası açısından çok duygusal ortam var. Şunları da söyleyebilirim, böyle duygusal ortamda karşısındakileri çok daha iyi anlayarak konuşsunlar. Bu hassasiyetin gösterilmesi camia olarak bizim dileğimiz.”
Destici, onay vermediği davranışın sahibiyle görüşüp görüşmedikleri, bununla ilgili parti olarak ne yapacakları, nasıl yaptırım uygulayacakları sorularını da şöyle yanıtladı: “Onaylamıyoruz, söylüyoruz zaten bunu başkanımız Rasim beyle de konuştu üzüntülerimizi ifade ettik. Söyleyeceğimiz şudur; bizim hassasiyetimiz anlamalarını istiyoruz, özellikle basının kamuoyunun bizimle görüşsünler çok açık ve şeffafız. O arkadaşın durumu ilgili arkadaşları görüşecek, ocağın partiyle alakası yok. Parti tüzel kişiliğiyle ilişkisi yok. Ocak kendisi görüşecek, bizim onlara tavsiyelerimiz olacak.”

Disiplin Kurulu’nda yokum
Destici, “Bu kişi BBP yöneticisi olsaydı ne derdiniz ihraç eder miydiniz” sorusuna “Disiplin kurulu başkanı değilim. Olmaz böyle bir şey BBP mensubu böyle bir şey yapamaz. Biz BBP’yi sevenlere, arkadaşlarımıza fikrimiz bu diyoruz ve diyeceğiz, duruşumuzu yeniden anlatacağız, BBP duruşuna sahip olanlardan bu duruşu bekleyeceğiz. BBP yöneticisi olmadığı için BBP’nin duruşunu sadece o arkadaşa değil herkese anlatırız” diye yanıt verdi.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0