Aliaða Þenliðe Hazýr

13 Temmuz 2010 13:36  

 

Aliaða Þenliðe Hazýr

5 yýl aradan sonra geçtiðimiz yýl adý yeniden Emek ve Barýþ Þenlikleri olarak deðiþtirilen Türkiye’nin tek Emek ve Barýþ Þenlikleri bu yýl 21. kez yapýlacak.

6, 7 ve 8 Aðustos tarihlerinde yapýlacak þenliklerle ilgili olarak düzenen basýn toplantýsýnda Belediye Baþkaný Turgut Oðuz “Emeðin yoðun olarak yaþandýðý kentimizde Emek ve Barýþ Þenliklerinde bir kez daha Türkiye’nin çok önemli sanat, siyaset, bilim adamlarýný aðýrlayacaðýz. Metin Uca, Cezmi Ersöz, Nihat Genç, Altan Gördüm ve Halil Ergün gibi önemli isimlerin söyleþi, gösteri ve dinletilerinin yer alacaðý þenliklerde Tolga Çandar, Suavi, Coþkun Sabah, Gülþen ve Zülfü Livaneli konserleriyle hayranlarýna seslenecek. Yurdun dört bir yanýna dalga dalga emek ve barýþ yayýlacak. Tüm yurttaþlarýmýzý þenliklerimize bekliyorum.” dedi.

Metin Uca þovuyla kýrýp geçirecek
Aliaðalýlar Derneði (ADER) Lokali’de düzenlenen Belediye Baþkan Yardýmcýsý Uður Eren, Halkla Ýliþkiler Sorumlusu Yücel Laçinel, Meclis Üyeleri Haydar Karaman, Fuat Özer ve Mustafa Kabadayý’nýn da yer aldýðý basýn toplantýsýnda þenliklerle ilgili Baþkan Oðuz “21. Emek ve Barýþ Þenlikleri 6 Aðustos Cuma günü Saat 18.30’da Emek ve Barýþ Yürüyüþü ile baþlayacak. Yürüyüþün ardýndan yapýlacak halk oyunlarý gösterilerinin ardýndan þenlikler Ankara Fotoðraf Sanatçýlarý Derneði’nin (AFSAD) düzenlediði Tekel iþçilerinin direniþini konu eden “Ankara 2010 Direniþ Baþkenti” konulu fotoðraf sergisinin açýlýþý ile devam edecek. Gündelik olaylara gülümseten yaklaþýmý, siyasetin mizahýný sahneye taþýmasý ile ünlü televizyon programcýsý ve sunucu Metin Uca, Açýkhava tiyatrosunda ‘Ýtinayla incitmeden’ adlý gösterisiyle sanatseverlerin karþýsýna çýkacak. Ýlk günün Emek ve Barýþ Þenlikleri Cumhuriyet Alaný’nda ki konserlerle sona erecek. Önce Ege türküleriyle ünlü Türk Halk Müziði sanatçýsý Tolga Çandar ardýndan da özgün müziðin ünlü sesi Suavi hayranlarýnýn karþýsýna çýkacak.” dedi.

2. gün üst üste iki konser; Coþkun Sabah ve Gülþen
Emek ve Barýþ Þenlikleri’nin 2. günü çevre ve kent açýsýndan güncel konulu bir panelle baþlayacaðýný belirten Baþkan Oðuz; “Çevreci ve yazar Hüseyin Yurttaþ, Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Prof. Ümit Erdem ve Ferdan Çiftçi’nin konuþmacý olarak katýlacaðý “Termik Santral ve Zararlarý” konulu söyleþi ile baþlayacak. Ardýndan gazeteciler; Mehmet Faraç, Þükran Soner ve Ümit Zileli “Türkiye Nereye” konulu söyleþide söz alacak. Þair, romancý, edebiyat eleþtirmeni, düþünür Veysel Çolak ve Þair Yazar Namýk Kuyumcu “Ülke, Þiir ve Demokrasi” konulu söyleþide sonrasýnda ise kitabýyla ayný ismi taþýyan “Açýkla Bana Bu Iþýðý” konulu söyleþide þair ve yazar Cezmi Ersöz’ün Bakýrçaylýlarla bir araya gelecek.” dedi. 2. günün þenliklerinin üst üste iki konser ile sona ereceðini belirten Baþkan Oðuz; “Þenliðin konser bölümünde ise önce Türk Sanat Müziði-Pop ve Fantezi müziðin önemli sesi son yýllarýn en önemli ud virtüözlerinden Çoþkun Sabah, hemen ardýndan da 7 ay önce 7. stüdyo albümünü yapan Türk pop müziðinin ünlü sesi Gülþen hayranlarýyla buluþacak.” dedi.



Ali Rýza Bey’den “Emekten Yana Sanat”, Zülfü Livaneli’den final
Þenliklerin son günü Gazeteci Yazar Nihat Genç’in söyleþisi ile baþlayacaðýný belirten Baþkan Oðuz; “Gazeteci-Yazar Kemal Okuyan ile gazeteci, þair ve yazar Nihat Behram’ýn “68’den Günümüze” isimli söyleþide yurttaþlarýmýzla birlikte olacak.” dedi. Emek ve Barýþ þenliklerinin son söyleþinde de ünlü isimlerin bir araya geleceðini ifade eden Aliaða Belediye Baþkaný Turgut Oðuz; “Ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Altan Gördüm ile özellikle Yaprak Dökümü adlý dizide Ali Rýza Bey karakteriyle ününe ün katan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Halil Ergün “Emekten Yana Sanat” konulu panelde bir araya gelecek. Ayrýca ayný Sinema ve tiyatro oyuncusu, ses sanatçýsý Gülsen Tuncer ve Yönetmen Engin Ayça da ayný panelde panelist olarak yer alacak. 21. Emek ve Barýþ Þenlikleri Türk Halk Müziði sanatçýsý Kývýrcýk Ali konserinin ardýndan kültür, sanat ve politika alanýnda Türkiye’nin çok önemli isimlerinden biri olan yazar, yönetmen ve özgün müzik sanatçýsý Zülfü Livaneli konseri ile sona erecek.” dedi.

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0