KANAL MI? SANAL MI?

14 Mayıs 2011 11:47 / 1651 kez okundu!

 


Haziran seçimleri neden önemli?
Önemli, çünkü Türkiye ilk defa sivil bir anayasa hazırlama şansını yakaladı. Önemli. Çünkü ilk defa yüzyıla yakın bir zamandır kanayan önemli bir sorununda, Kürt sorununda çözüme ve barışa hiç bu kadar yakın olmamıştı.
Anlaşılan yürütmenin başka bir derdi var. Seçimlerden önce halkı proje “manyağı“ yapacaklar.

Doğrusu bu kadarını da bu hükümetten beklemiyordum.
İşsizliği önleme projelerinden tutun da çocuklarımızı çağdaş yaratıcı ve girişken sorumlu birer birey olarak yetştirecek sosyal ve kültürel projelere kadar her biri büyük sansasyon yaratan girişimler.
Gerçekten de hangisini takip edeceğimizi şaşırdık doğrusu. Hemen her ilçede kültür merkezleri, sinemalar, tiyatro ve operalar. Kütüphaneler ve okullar. Anlaşılan Hükümet, Türkiye tarihinin en büyük aydınlanma projesini planlayarak ülkeyi topyekün ayağa kaldıracak. Hemen her kesimden herkese bir proje.
Öğrencinin özel dershane-sınav sorununu çözecek projeler.
İşsize iş, aş ve ev projeleri.
Çalışırken güvencem yok demiyecek işçiler. İş yasalarında İlo standartları adlı yeni bir proje ile çalışanlar güvenceye kavuşturulacak ve sendikalı işçi sayısı çalışan işçi sayısı ile orantılı olarak artacak.
Sendikalı olmanın önündeki bütün anti demokratik engeller kaldırılacak. Sendikaya üye olduğu için kimse işten atılmayacak.
Memurlara da rahat nefes aldıracak bir proje ile memurlar da grev ve toplu sözleşme haklarını elde edebilecekler.
Sağlıkta tam gün yasası revize edilerek, geliştirilen yeni projelerle sağlık çalışanları da bundan böyle en temel hak ve özgürlüklerine kavuşacak.
Eğitimde ve sağlıkta vatandaş devletin koruması ve güvencesinde olacak ve hizmetler vatandaşa bedelsiz götürülecek.
Güney ve Doğu Anadolu kalkınma projeleri sayesinde bu bölgelerde topyekün bir kalkınma hedeflenerek, yeni yatırımlar eve dönüş projeleriyle mezralarından sürülen Kürt vatandaşlarımız yeniden mezralarına geri dönecek ve hayvancılığı teşvik ve özendirme projeleri ile de bölgede hayvancılığın gelişmesi sağlanarak, hayvan ürünlerini değerlendirecek kombine tesisler kurulacaktır.
Geçmişle yüzleşme projesi çerçevesinde bütün faili meçhullerin aydınlatılmasını sağlayacak düzenlemelerin süratle yapılarak hukukun üstünlüğü sağlanacak. Sorumlular adalet önünde halka hesap verecekler.
Tüm kamu kurum ve kuruluşlarını devlet denetimine tabi tutacak temiz toplum-şeffaf devlet projesiyle de devlet vatandaş için hizmet verir hale dönüşecektir.
Herkes için demokrasi projesi ile de katılımı sağlayacak önlemler geliştirilirken özellikle de dokunulmazlıklar kalkacak ,seçim barajı yüzde beşler seviyesine çekilecek, partiler yasası değiştirilerek partilerde liderler sultasına son verilecek ve partiler demokratik bir yönetim için her olanağa kavuşturulacak.
Seçimlerde her partiye temsili oranında hazineden yardım sağlanacak.
Vallahi benim başım döndü. Manyak mı oldum ne? Artık gerisini de siz kendiniz uydurun pardon okuyun. Bütün bu projeler Türkiye Çağdaş Demokratik Dönüşüm projeleri başlığı altında hükümetin web sayfasında takip edebilir, eleştiri ve önerilerinizi doğrudan elektronik ortamda hükümete iletebilirsiniz. Bunu da adı Demokratik Katılım Özgürlüğü.
Ne demek yani sanal ortam…
Yani bu hükümet kanal hükümet değil arkadaşım, sanal hükümet mi demek istiyorsunuz?
Zamanın ruhu işte, neylersiniz…
Hadi size iyi seçimler.
Seç seçebildiğin kadar. Ancak unutma ki seçim hakkın parti başkanlarının seçtikleriyle sınırlıdır.
Parti başkanlarının seçtikleri Büyük Millet Meclisine.
Sen sözünü söylemek için Küçük Millet Meclislerine arkadaşım.
Unutma ki küçük işler büyük insanların işidir…


Ali Rıza Üleç

12.05.2011-Almanya

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.