AK PARTİ İZMİR'DE ÜNLÜ BİR AKTİVİST…

19 Kasım 2018 13:04  

 

AK PARTİ İZMİR'DE ÜNLÜ BİR AKTİVİST…

İzmir’de birçok sivil toplum örgütünde yer alan, aynı zamanda bir dünya gezgini olan ünlü aktivist Pervin Mısırlıoğlu Erkilet Ak Parti Urla’dan Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Metropolishaber.com editörü, Pervin Mısırlıoğlu Erkilet’e okuları için kendisini tanıtmasını istedi. İşte ünlü aktivistten gelen ilginç, heyecan verici bir yaşam hikayesi.


 

İzmirli iş kadını, televizyoncu, radyocu, dergi yöneticisidir. Sanal alemde İzmir’i tanıtan www.izmirizmir.net web portalının sorumlusudur. Bir dünya gezginidir. İzmir’de, farklı fikirleri yan yana getirmeyi başaran en tanınmış sivil toplum lideridir.

***

08-02-1959 Edremit (Balıkesir) doğumludur. Köy Enstitülü bir baba ve ev hanımı bir annenin 6 çocuğundan biridir. İlkokulu Bayındır’da, babanın tayini ile birlikte ortaokulu İzmir Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda bitirdi. İzmir Eşrefpaşa Anadolu Lisesi fen bölümünden mezun oldu.

İş hayatına 1983’de Garanti Enerji Ltd. Şti.nde Pazarlama Müdürü olarak başladı.

Denizatı Turistik Tesisleri (TETAŞ A.Ş) / Ön Büro ve İşletme Müdürü olarak Yusuf Abdiş ile çalıştı.

1989’da Berliner Sprachen – Institut’de Almanca öğrenmek için Almanya’ya giderek iş yaşamına bir süre ara verdi. Döndükten sonra 1989-91 arasında;

Turizm Bakanlığı Enformasyon Memurluğu Sınavlarını kazandı. (İngilizce)

Holiday Turizm Acentası’nda (Koru Holding) Tur operatörü ve Halkla İlişkiler Müdürü oldu.

Ekin Turizm ve Seyahat Acentası-Hertz/ Bölge Yöneticiliği yaptı. Eski Turizm Bakanı ve TÜRSAB Başkanı Bahattin Yücel ile çalıştı. European Assistance - Thomas Cook / Ege Bölgesi sorumlusu oldu.

Ortakları arasında Ahmet Özal, Yavuz Çizmeci’nin olduğu Türkiye’nin ilk özel hava yolu Şirketi VİP Air’in Ege Bölge Müdürü oldu.

1991’de turizm alanındaki görevlerinden ayrılarak kendi girişimi olarak PM Tekstil San. Ve Tic. Ltd. Şti. kurdu. (Önce İMZALI sonra PM)

10 yıl boyunca İthalat-İhracat firması olarak perakende ve toptan “Alternatif giyimde Borsa” sloganı ile “İMZALI” markasını yaratarak kendi işini geliştirdi. Yurt içinde bayilikler verdi.

TRT ile yoğun bir çalışma dönemi oldu. 1987’den beri süren senaryo yazım çalışmaları sonucunda “BİZ ARKADAŞIZ” adlı TV çocuk dramasında oyuncu-sunucu olarak görev aldı. Yapımcı-Yönetmen Leyla Atmacalar ile 30’a yakın program yaptı.

TRT “İZLENİMLER” adlı TV belgesel programının sunuculuğunu üstlendi.

TRT “KARDELENLER” adlı çevre ve ekoloji programının metin yazarı, sunucusu oldu.

TRT Radyo programlarına dış yapımcı ve sunucu olarak devam etti. Şeker Mikrofon’da; “SEYYAH”, “ÜLKELER, İNSANLAR ve MÜZİKLERİ”, “GeziYORUM”, “PERVANE” programları ile özel markalar yarattı.

PM için çıktığı yurt dışı iş gezilerinin fotoğraf ve izlenimleri Yeni Asır ve Sabah Gazetelerinde diziler halinde tam sayfa yayınlandı. Karadeniz gezisi ve Uzak doğu röportajları büyük ilgi gördü.

İZMİR LİFE’da Yayın Yönetmeni oldu (2002-2006). İzmir’in ilk özel şehir dergisine yeni biçim ve içerikler kazandırdı ve reklam gelirlerini arttırdı.

Yedi gün Haftalık Tabloid Gazetede Yayın Danışmanlığı ve köşe yazarlığı yaptı.

Hürriyet Gazetesi En İyi 10 Jürisinde görev alarak, Türkiye’nin pek çok yerindeki kaliteli iş ve mekânların objektif bir gözle değerlendirmesine katkıda bulundu.

2006’dasanal alemde İzmir’i temsil etmeye başladı ve bu amaçla www.izmirizmir.net’i kurdu. Şimdi 12 yaşında olan web sitesi “İnsana, kente dair her şey!” sloganıyla onlarca farklı yazar ve okuyucusu ile yayın hayatını sürdürüyor.

Atlas Glober Dergisi’nde gezi yazıları yazıyor.

EGİAD’da (Ege Genç İş Adamları Derneği) 1990 yılında kurulduğu yıldan beri ilk kadın üyelerinden biri olarak sivil toplum çalışmalarına katıldı. Dış İlişkiler Komisyon Başkanlığı yaptı. Bunlar arasında Çin’de ilk defa gerçekleştirilen workshop, Midilli Adası Valilik ve Ticaret odası ile İzmir Ticaret Odası arasında karşılıklı ziyaretlerle kurulan ticaret köprüsü sayılabilir.

YAP (Yeni Anayasa Platformu) çalışmalarının İzmir’deki ilk organizasyonunun öncülüğünü yaptı. (Selahattin Akçiçek Salonu’nda 600 kişi 8 Mart 2011’de bir araya geldi. Tepekule Bayraklı ve TOBB’un Kültürpark’da yaptığı YAP toplantılarında aktif rol aldı.

2011 yılında TkMM (Türkiye küçük Millet Meclisi) İzmir hamalı oldu. Barışçıl ve uzlaşmacı bir dili olan bu önemli sivil çalışmanın 5 yılı aşkın hamallığını yürütmek en değerli işlerinden oldu.

Vekil, Müvekkil, siyasi parti temsilcileri, yerel yöneticiler ile sivil toplum kuruluşlarını aynı aile fotoğrafı içerisinde, birbirleri ile diyalog kurmalarında kolaylaştırıcı rolü ile İzmir’de bir ilke imza attı. Yıllarca ülkenin en önemli gündem maddeleri İkMM’de medenice tartışıldı, konuşuldu. İktidarı, muhalefeti, laik, dindar her kesimi milletvekilleri ile yan yana, diz dize oturtarak önemli bir uzlaşma platformu yarattı. 2015 yılı sonlarında değişen Türkiye şartlarına farklı bakışlar nedeniyle TkMM mutfak ile yolları ayrılsa da İzmir’in demokrat kimliğine çok yakışan bu toplantılar tarihsel bir öneme sahip oldu. İktidar tarafında Mahir Ünal, Mustafa Ataş; muhalefetten de Erdal Aksünger, Mustafa Balbay TkMM toplantılarına ve 23 Nisan Ankara çalıştaylarına özel destek verdiler.

DDA yani Denge ve Denetleme Ağı, İPM (İstanbul Politikalar Merkezi); İzmir’deki diyalog ve çalışmaları için her daim ona başvurdu. Danışmanlık yaptı ve organizasyonlara katkıda bulundu.

2015’de Ege Akil Adamları ile Barışma Sürecinde yine kilit bir rol oynadı. Gönüllü danışmanlık, hamallık yaptı. Bütün zorluklara rağmen toplantı yeri, davetli sayısı ve profili hakkındaki kararlarla birlikte, medyayla röportaj ve planlamaları da düzenledi. Bu süreçte iki yüzden fazla farklı görüşteki Sivil Toplum Kuruluşunu “AMASIZ BARIŞ” manifestosuna imza attırarak özel bir çalışmayı hayata geçirdi.

İstanbul, İzmir, Diyarbakır Barış Üçgenini, bu üç şehrin belediye başkanlarını katarak oluşturmaya çalıştı. Başkanlar uzak dursa da; STK’ların, çok sayıda vekilin ve büyük kalabalıkların sahip çıktığı benzersiz bir çalışma oldu. Hürriyet Mısırlıoğlu ve TkMM Diyarbakır Hamalı Eyüphan Kaya ile Diyarbakır toplantısını; TkMM İstanbul Mutfak’tan İlhami Mısırlıoğlu ve Şanar Yurdatapan ile birlikte çalışarak da önce İstanbul, sonra İzmir buluşmasını gerçekleştirdi.

2018’de SDD (Sivil Değişim Derneği) İzmir temsilcisi oldu. İlk icraatı ESİAD (Ege Sanayici ve İş İnsanları) ile birlikte, onların ev sahipliğinde “Yeni hükümet Sistemi yapılanması ve İşleyişi” hakkında Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Mehmet Uçum’un konferansının organizasyonu oldu.

İlk kişisel Resim Sergisini İzmir Fransız Kültür Derneği’nde 2003 yılında açtı. Paris dahil yurt içi ve yurt dışında olmak üzere 14 karma sergiye katıldı.

Her zaman farklı yaratıcı projelere imza attı.

Yaratıcısı olduğu Zodyak Geceleri Türkiye’de aynı burçtan insanların birlikte yaş günü kutladığı özel organizasyonlar oldu.

Çayname, imzasının olduğu bir diğer projedir. Kültürümüzün önemli öğelerinden olan çayın doğru hazırlanması, demlenmesi ve tüketilmesi konusunda farkındalık yaratan bu projeyle; çay butiklerinde, dünyadaki ve Türkiye’deki çayları tanıtarak, degüstasyon yaparak, özenli ve sade tatlarla rafine hayatları anlatarak bir tür çay meddahlığı yaptı. Halen bu çalışması sürüyor.

Antartika’dan, Japonya’ya, Hindistan’dan Rusya’ya, Afrika’dan İskandinavya’ya dünyanın 7 kıtasını dolaşmış bir dünya gezginidir. Seyahatnamelerini görsel, yazılı ve dijital medyada yayımlayarak köy, kasaba ve kent kültürleri ilgili gözlem ve deneyimlerini topluma aktardı. “KENTLER VE AYRINTILAR” adlı konferanslar verdi.

***

İzmir Ticaret Odası üyesidir.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesidir.

Anadolu Birliği Dernekleri Konfederasyonu kurucu üyesidir.

Önceden Danışma Kurulu ve YARIN Dergisi Yayın kurulu üyesi olduğu EGİAD’ta halen Onur kurulu üyesidir.

Kültürpark Tenis Kulübü üyesidir.

Masa tenisi oynar, resim yapar, fotoğraf çeker, hayvan sever, hayvan bakar, dünyayı gezer.

İngilizce, orta derecede Almanca biliyor.

Makina mühendisi sanayici Yavuz Erkilet ile evlidir. 15 yıldır Urla’da yaşıyor.

metropolishaber.com

Son Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018 12:31

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0