AK Parti İzmir'de itiraz edecek

13 Haziran 2011 01:24  

 

AK Parti İzmir'de itiraz edecek

AK Parti İl Başkanı "İkinci bölgede 6-6 olma ihtimali yüksek" dedi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir 1 ve 2. bölgede iptal edilen oylarla ilgili itirazlarının olacağını belirterek, ''İkinci bölgede milletvekili sayısının 6-6 olma ihtimali kuvvetli'' dedi.

Akay, AK Parti İl Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seçim maratonu sonunda çıkan tablonun kendilerini mutlu ettiğini, Türkiye genelinde AK Parti'nin oy oranını artırarak birinci parti olduğunu belirten Akay, ''İzmir'de de oy oranını ve milletvekili sayısını artırarak seçimlerden başarılı çıkmamız, şahsımı ve teşkilatımı son derece mutlu etti. İki bakanımızla birlikte çok verimli seçim çalışmaları yaptık, sonucu da çok mükemmel şekilde aldık'' diye konuştu.
Seçim sonuçlarının İzmir'in kimsenin kalesi olmadığını gösterdiğini savunan Akay, şunları kaydetti:

''İzmir demokrasinin kalesidir. Biz hizmetlerimizle, projelerimizle halkımıza kendimizi anlattığımız sürece, halkımız bizi çok daha iyi anlayacaktır. Bunu gördük, son derece mutluyuz. Bugünden itibaren İzmir'den seçilen milletvekili arkadaşlarımıza, siyasi partileri ne olursa olsun siyasi hayatlarında başarılar diliyorum. İnanıyorum bundan sonra hepsi İzmir için güzel şeyler yapacaklardır. Biz de elimizden geldiği kadar kendilerine yardımcı olacağız. Özelikle İzmir için açıklanan projeler konusunda, İzmir'in menfaatleri doğrultusunda tüm siyasi parti milletvekillerinin bu projelere destek vermesini ve takipçisini olmasını arzu ediyorum. İzmir inşallah bundan sonra hizmetleri aldıkça bizi daha iyi anlayacak, daha iyi tanıyacaktır.''

''19 bin oyun geçersiz sayıldığı yönündeki'' iddialarla ilgili yöneltilen soru üzerine Akay, ''Milletvekilli aday arkadaşlarım ilçe seçim kurullarında gerekli incelemeleri yapıyor. İtiraz süresi 48 saattir. Her iki bölgede de iptal edilen oylarla ilgili itirazlarımız olacak. İtirazlardan sonra iyi sonuçlar alacağımızı tahmin ediyoruz. O takdirde ikinci bölgede milletvekili sayısının 6-6 olma ihtimali kuvvetli. Diğer siyasi partiler de itiraz edebilir. Biz kendi itiraz hakkımızı kullanacağız'' dedi.

İzmir'deki seçim çalışmalarını polemiğe girmeden, projeleri ve hizmetlerini anlatarak yürüttüklerini ve yüzde 22 oranında oy artışı sağladıklarını ifade eden Akay, ''Yüzde 22 artış çok muhteşem bir artıştır. İkinci bölgede yüzde 29 olan oy oranını 36,5'e, birinci bölgede yüzde 30 olan oy oranını 37'ye çıkardık. Takdir edersiniz ki genelde yüzde 20 oranında oy artışı çok mükemmel bir başarı'' diye konuştu. (AA)

Habertürk

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0