Aday adaylarına bakış, tahminler, plaseler - Ahmet Özsoy

16 Kasım 2018 10:47  

 

Aday adaylarına bakış, tahminler, plaseler - Ahmet Özsoy

Seçim yaklaştıkça CHP’de liste savaşları kızışmaya başladı.

Parti içerisindeki tüm grup veya grupçuklar kendi listesini hazırlıyor ve bir şekilde basına sızdırıyor.

Tabii bunun çeşitli nedenleri var.

Hem kendi adaylarını kamuoyuna tanıtıyorlar hem de genel merkeze bir şekilde isimlerini duyurup psikolojik baskı uyguluyorlar.

Elbette sızdırılan listelerden birileri eninde sonunda partinin adayı olarak karşımıza çıkacak.

Önemli olan; genel merkezin içlerinden en doğru kişiyi bularak adayımız diye takdimi.

Malum ilk liste Sayın Kocaoğlu ismiyle basına sızdırıldı.

Kocaoğlu her ne kadar benim böyle birşeyden haberim yok dese de; “Genel Başkan, belediye başkanları toplantısına gittiğimizde bana 'İzmir ile ilgili bir çalışma yapar mısın?' dedi. Yaptım. gittim, verdim” söylemi dahi bu listenin varlığını kabul eder gibi.

Bu arada İl Başkanı Deniz Yücel’in Ankara ziyareti, burada gecikmeli de olsa toplantı düşüncesi, ilçe başkanları ile diyalog eksikliği, Ankara’ya fısıldadığı düşünülen bazı isimler, İzmir’deki ilçe başkanlarını da harekete geçirdi.                                                                                 

Kocaoğlu’nun listesi, Deniz Yücel’in Ankara seyahati ve ardından Uğur Yıldırım ile bazı ilçe başkanlarının Ankara gezisi sizce İzmir’deki parçalanmışlığın da bir göstergesi değil mi?

Bunca parçalı yapıya bir de Ankara’da Tuncay Özkan ve ekibin gücünü eklersek….  Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki işi çok zor diyebilir miyiz?

Böyle bir durumda Genel Başkan'ın ihtiyacı olan sağduyulu yaklaşımlar ama onu da bu ortamda bulabilmek çok zor.

Gelelim listelere..

Kocaoğlu’na atfedilen listede Aliağa için ismi geçen iki isim vardı. Ümit Devran ve Erol Güngör... Aliağa’da rekor sayıda aday adayı var ama ipi göğüsleyecek olan Erol Güngör gibi... Ama asla unutulmaması gereken bir şey var ki geçen seçimde Hakkı Ülkü, aday olarak uykuya yattı. Sıradan bir partili gibi uyandı.

Balçova’da  listenin adayı Banu Gençkan. Sayın Çalkaya her ne kadar Büyükşehir adayı olmak için yola çıksa da büyük ihtimal yerinde kalmaya devam edecek. Balçova Çalkayalı bir döneme daha hazır olmalı.

Bayındır’da Ufuk Sesli yönetimi devam edecek gibi...

Bayraklı: Aday adayların en bol olduğu ilçe. Nedense her seçimde birçok aday adayı bu ilçeyi seçti. Listede ismi geçen aday Gamze Gül Çamur. Mevcut başkan Hasan Karabağ Büyükşehir'e aday olunca aday adaylarının umutları yükseldi. Sayın Karabağ Büyükşehir adaylığından geriye adım atmazsa, Bayraklı da koltuğun adayı Vahap Yılmaz olabilir.

Buca: Hepimizin malumu, son dönemlerde Priştina ile Kocaoğlu’nun arası pek naneliydi. Bu nedenle listede Priştina’nın yerini Aydoğan Hepdemirgil almış. Eski Başkan Ercan Tatı çok koşuyor yeniden koltuğu alabilmek için. Ama Levent Bey yerini koruyacak gibi...

Bergama: Büyükşehir beklentisi nedeniyle mevcut Başkan aday olmadı. Listede Salih Özçiftçi var. İdris Yavuztekin ismi öne çıkıyor.

Beydağ: Liste Vasfi Şentürk’ü işaret ediyor ama şansı olduğunu sanmıyorum. Feridun Yılmazer öne çıkıyor.

Bornova: Listenin adayı malum, mevcut başkan Olgun Atila...  Burada partide savaşçı kişiliği ve beyefendiliği ile öne çıkan Okan Karlıdağ ismi ilçede en çok konuşulan isim.

Çeşme: Kocaoğlu’nun adayı elbette Muhittin Dalgıç olacaktır ama burada herkesin onaylayacağı bir isim çok konuşuluyor. Bizim kuşağın çok iyi tanıdığı Ankara Belediye Başkanı Vedat Dalokay. Dalokay ismi bu kez Hakan Dalokay olarak Çeşme’de karşımızda.

Çiğli: Aziz Başkan devam etseydi mevcut başkan yerini kesin korurdu. Eski İlçe Başkanı Utku Gümrükçü  ipi göğüslemek için çok çalışıyor.

Dikili: Sızdırılan listede Dikili için iki aday vardı. Malum, Sayın Kocaoğlu’nun istemi dışında bir aday çıkmıştı Dikili’de; Mustafa Tosun... Listede yerine iki kişi önerilmiş. Adil Kırgöz ve Gazi Akıncı. Bence iki ismin listelerde geçmesi onların önünü de kesti. Mustafa Tosun yerini koruyacak başkanlardan biri...

Foça: Mevcut başkan, adaylık başvurusunda bulunmayınca bu güzide ilçeye talipler de çoğaldı. Listede ismi olan Saniye Bora Fıçı... Adaylar çok ama Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu hem tanınmış bir isim hem de Foça’nın yerlilerinden, güçlü bir ekiple çalışıyor. Foça’nın adayı belli gibi.

Şimdilik bu kadarlık yeter sanırım...

Devamını daha sonraya bırakalım. Malum, partide her şey çok hızlı değişiyor. Dengeler değişiyor. Bir de Büyükşehir Belediye Başkan adayının görüşleri çok önemli.

Ahmet Özsoy/haberturk.com

12.11.2018

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0