Açlık grevlerinin 65. gününde İzmir'den sessiz çığlık

16 Kasım 2012 08:41  

 

Açlık grevlerinin 65. gününde İzmir'den sessiz çığlık

Kürt tutsakların cezaevlerinde açlık grevlerinde 65. güne girdiği gün, İzmir'de İHD, TİHV, ÇHD, Mazlum-Der, Ege 78'liler Derneği, ABF İzmir Bileşenleri, Yak-Der ve Tay-Der'in çağrısı ile dün akşam sessiz oturma eylemi düzenledi.

Sinan Canbay

Kürt tutsaklar cezaevlerinde açlık grevlerinde 65. güne girerken, İzmir'de İHD, TİHV, ÇHD, Mazlum-Der, Ege 78'liler Derneği, ABF İzmir Bileşenleri, Yak-Der ve Tay-Der'in çağrısı ile dün akşam 18.30'da Konak eski Sümerbank önünde sessiz oturma eylemi düzenlendi.

Söylenecek bir söz olmadığı için ağızlarını bantlayıp oturma eylemi yapan kitle adına konuşan Coşkun Üsterci, “Kritik günleri, hatta saatleri yaşıyoruz. Şu an, istemediğimiz bir haberi alma aşamasındayız. Cezaevlerindeki mahkumların talepleri demokratik bir ülkede en temel ve doğal hak olduğu halde, bizim ülkemizde, bu talepler, ölümüne mücadelenin konusu haline geliyor. Tutukluların talepleri ve yapılması gerekenler ortadayken, görmesi gerekenler görmüyor, duyması gerekenler duymuyor, biz de bugün söz söylemeden, slogan atmadan, ağzımızı bantlayarak yarım saat burada yaşam nöbetine oturacağız” dedi.



Yarım saat süren oturma eyleminin ardından yapılan açıklamada, çözüm bulunup açlık grevleri sonlanıncaya kadar her gün 18.30'da Konak eski Sümerbank önünde oturma eylemi yapılacağı söylendi.

İzmirizmir.Net

Son Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2012 11:52

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0