79 yaþýndaki Siti Þen tahliye oldu

24 Temmuz 2012 14:07  

 

79 yaþýndaki Siti Þen tahliye oldu

Siirt'te 'örgüt propagandasý' yapmak suçundan 20 aylýk hapis cezasý nedeniyle cezaevine konulan 79 yaþýndaki Siti Þen tahliye edildi.

BDP ’nin Diyarbakýr ’da 14 Temmuz günü, Valilik tarafýndan yasaklanmasýna raðmen yapacaðýný açýkladýðý ve olaylý geçen mitinge katýlmak üzere yola çýkan ve arkadaþlarýyla birlikte Siirt çýkýþýnda gözaltýna alýnan Siti Þen, cezaevinden tahliye oldu.

BDP lideri Selahattin Demirtaþ , tahliye haberini twitter ’dan duyurdu. Demirtaþ paylaþtýðý twitinde “Siirt cezaevinden aldigim kesin bilgi:Siti ana bu gun saat 11:00'da tahliye edildi,su anda disaridadir.Gecmis olsun ve lanet olsun” ifadelerini kullandý.

Gözaltýna alýndýktan sonra Siirt Emniyet Müdürlüðü’ne götürülen Siti Þen’in burada yapýlan soruþturmasýnda 30 Aðustos 2006’da, Abdullah Öcalan ’ýn cezaevi koþullarýný protesto amaçlý düzenlenen açlýk grevine katýldýðý, bu nedenle hakkýnda ’Örgüt propagandasý yapmak’ suçundan açýlan davada 20 ay hapis cezasý aldýðý, bu cezanýn da Yargýtan 9’ncu Aðýr Ceza Dairesi’ne onandýðý ortaya çýkmýþtý.

Bunun üzerine 7 çocuk annesi Siti Þen, Siirt E Tipi Cezaevi’ne konulmuþtu.

KIZI MAYINA BASARAK, OÐLU ÇATIÞMADA ÖLDÜ, BÝR OÐLU CEZAEVÝNDE
Siti Þen’in kýzý Gülistan’ýn 1993 yýlýnda Siirt Eruh Ýlçesi’ne baðlý Balýkavak Köyü civarýnda bastýðý mayýnýn patlamasý sonucu hayatýný kaybettiði, oðlu Mehmet’in ise, PKK ’ya katýldýktan sonra 1996 yýlýnda çatýþmada öldüðü, diðer oðlu Abdullah’ýn da PKK davasýnda Almanya ’da hala cezaevinde bulunduðu belirtildi.

Radikal

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0