6 BDP'liye onay çıktı

21 Nisan 2011 18:40  

 

6 BDP'liye onay çıktı

BDP'li 6 isme onay, İsa Gürbüz'e veto

YSK bağımsız adaylar için kararını 8 saatte verdi, YSK, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, Salih Yıldız ve Sebahat Tuncel'in seçime girebileceğine karar verdi. YSK, sadece İsa Gürbüz'ü veto etti.


vermiş ancak eksik evrakların tamamlanması halinde bu kararın gözden geçirileceği söylenmişti. Bunun üzerine bağımsız adaylar mahkemeden gerekli belgeleri alarak YSK’ya ulaştırdı ve YSK sabah 10.00’da karara itirazları yeniden gözden geçirmeye başladı.

8 saat süren toplantı saat 18.15 sularında sona erdi ve karar çıktı. YSK, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, Salih Yıldız ve Sebahat Tuncel'in seçime girebileceğine karar verdi.

YSK, BDP'nin desteklediği adaylardan yalnızca İsa Gürbüz'ün seçime giremeyeceğine hükmetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün yaptığı açıklamada, “Gerekli evraklar tamamlandıysa herhangi bir problem olmaması gerekir” demişti.

YSK, BDP destekli Ertuğrul Kürkçü, Salih Yıldız, İsa Gürbüz, Gültan Kışanak, Leyla Zana, Hatip Dicle ve Sebehat Tuncel'in adaylıklarını hafta başında iptal etmiş ve karar Ankara'da deprem etkisi yaratmıştı.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0