5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde öğretmenler buruk...

05 Ekim 2010 23:40  

 

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde öğretmenler buruk...

Türkiye'de öğretmenlerin karşı karşıya bırakıldığı ekonomik ve sosyal sıkıntıların gölgesinde bir 'Dünya Öğretmenler Günü daha yaşanıyor. Öğretmenler dünyadaki tüm meslektaşları ile omuz omuza 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlamaktan yine uzaklar. Türkiye'de 12 Eylül faşist askeri darbesinin, hareketli öğretmen kitlesini uluslarararası birlikteliklerden kopartmak için yürürlüğe koyduğu ve bir 'devlet günü' görünümündeki 24 Kasım kandırmacası halâ resmi kurumların dışındaki sendikalarca da kutlanmayı sürdürüyor.

5 Ekim 1966 tarihinde ILO-UNESCO Ortak Belgesi’nde, “Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı” alındı. 5 Ekim tarihi UNESCO tarafından da 1994 yılında 'Dünya Ögretmenler Günü' olarak ilan edildi.

KESK'e bağlı Eğitim Sen verilerine göre; 5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü’nü Türkiye'deki öğretmenler, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha mutsuz ve olumsuz koşullarda karşılıyor.

Eğitim sistemimizdeki gelişmeleri olumsuz olarak niteleyen eğitim emekçilerinin durumu, veriler ısığında değerlendirildiğinde de Türkiye’deki öğretmenlerin ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından OECD ülkeleri içinde en olumsuz koşullar içersinde olduğu açıkça görülüyor...


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0