'425 gündür tutuklular, tahliyelerini bekliyoruz'

05 Temmuz 2012 15:45  

 

'425 gündür tutuklular, tahliyelerini bekliyoruz'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 425 gündür tutuklu olan arkadaşlarının özgürlüğe kavuşmasını beklediklerini söyledi.

Kocaoğlu, kendisinin de 397 yıla kadar hapisle yargılandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davanın duruşmasına katılmak üzere geldiği adliye girişinde gazetecilere açıklama yaptı. İzmirlilerin, Türkiye'de kendilerini tanıyan herkesin adaletin tecelli etmesini beklediğini ifade eden Kocaoğlu, “Biz İzmir'de 425 gündür tutuklu olan arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşmasını bekliyoruz” dedi. Kocaoğlu, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hükümetin özel yetkili mahkemeleri kaldırmaya yönelik hazırlığına destek vererek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonu örnek gösterdiğini hatırlatması üzerine, “Cumhurbaşkanımız sanırım dosyayı inceledi, inceletti. Bunun üzerine de böyle bir değerlendirme yaptı. Yaptığı değerlendirme için kendisine teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Kocaoğlu, daha sonra İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen davanın duruşmasına katıldı. Duruşmada tanıklardan Türkan Özgür, büyükşehir belediyesinde 15 yıldır avukatlık yaptığını, avukat olarak, diğer avukatlar gibi ihalelere girdiğini anlatarak, bu ihaleler sırasında herhangi bir zorlama, engelleme veya ihaleye fesat karıştırmaya şahit olmadığını söyledi. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda görevli diğer tanıklar da ifadelerinde ihalelerde zorlama ve engelleme olmadığını savundu. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verdi. (AA)

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0