33.DYO RESÝM YARIÞMASI SONUÇLANDI

16 Þubat 2009 15:43  

 

33.DYO RESÝM YARIÞMASI SONUÇLANDI

1967 yýlýndan bu yana sürdürülen ve Türk Resim Sanatýna bir çok sanatçý kazandýran DYO Resim Yarýþmalarý, 1993 yýlýndan beri Yaþar Eðitim ve Kültür Vakfý tarafýndan iki yýlda bir düzenlenmektedir. 1.DYO Resim Yarýþmasý’na 91 sanatçý 271 eserle katýlýrken, geleneksel DYO Resim Yarýþmasý’na ilgi ve güven her geçen yýl artmýþ olup, 33.DYO Resim Yarýþmasý’na 820 sanatçý 1368 eserle katýldý.

33. DYO Resim Yarýþmasý seçici kurulu Prof. Devrim Erbil, Prof. Neþe Erdok, Prof.Dr. Turan Erol, Prof. Kaya Özsezgin, Prof. Hasan Pekmezci, Prof. Fahri Sümer ve Prof.Dr. Süleyman Saim Tekcan,

4 esere pentür dalýnda;

• Mustafa Duymaz “Zaman Mekan Olay - II”
• Burçin Erdi “Gece Masallarý - I”
• Ýsmail Özgür Soðancý “Gececiler - II”
• M. Kudret Türküm “Uyku” adlý 4 eser,

Özgün baský dalýnda;

• Hasan Kýran’ ýn “Gösteri II” adlý eseri ödüle deðer bulunmuþtur.

Yaþar Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Ýdil Yiðitbaþý’nýn ev sahipliðini yaptýðý 33. DYO Resim Yarýþmasý Ýzmir Sergisi 12 Þubat 2009 tarihinde Ýzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleþtirildi.

Ýzmir Vali Yardýmcýlarý Ardahan Totuk, Þerafettin Tuð, Nevzat Ergün, Yaþar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, Rektör Yardýmcýlarý ve öðretim üyeleri, Yaþar Holding Ýcra Baþkaný Mehmet Aktaþ, Yaþar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yýlmaz Gökoðlu ve birçok sanatçýnýn katýldýðý sergi açýlýþý büyük ilgi gördü.

Yaþar Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Ýdil Yiðitbaþý “Renklerin cazibesi ve tutkusu ile baþlýyan DYO Resim Yarýþmalarý’nýn daha uzun yýllar kültüre ve sanata ýþýk tutacaðýný” belirtti.

08 Ocak 2009 tarihinde Ýstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimar Sinan Salonu’nda ödül töreni yapýldý. 20 Ocak 2009’da Edirne Sergisi gerçekleþtirildi. Ýzmir Sergisi’nden sonra (12 – 20 Þubat 2009 tarihleri arasýnda) 33. DYO Resim Yarýþma Sergisi sýrasý ile Malatya, Þanlýurfa, Ankara, Kýbrýs / Lefkoþe, Kayseri, Trabzon ve Denizli’de sanatseverlerin beðenisine sunulacaktýr. 

        

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0