3 BDP'li belediye başkanı tutuklandı...

23 Eylül 2011 23:05  

 

3 BDP'li belediye başkanı tutuklandı...

DİYARBAKIR - Şırnak ve ilçelerinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 3 belediye başkanı ile BDP ilçe başkanı tutuklandı. Şırnak'taki KCK operasyonu kapsamında Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, İdil'in BDP'li Belediye Başkanı Resul Sadak tutuklandı.

Öte yandan, Siirt’te 4 kadının hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle özür dileyen PKK, olayı “acı kaza” diye nitelendirdi. Siirt’te PKK’li militanlar, arkadaşlarının üniversiteyi kazanmasını kutlamak için yemeğe çıkan 6 kadına silahlı saldırı düzenlemiş, kadınların bulunduğu araca ayrıca el bombası da atmıştı. Saldırı sonucu 4 kadın yaşamını yitirirken, 2 kadın da yaralanmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il merkezi ile Silopi ve İdil ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu ve Silopi BDP İlçe Başkanı Bahattin Alkış, getirildikleri Diyarbakır'da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, 3 belediye başkanı ile BDP ilçe başkanının tutuklanmasına karar verdi.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0