'28 Þubat'ý destekledim piþman deðilim'

29 Þubat 2012 11:48  

 

'28 Þubat'ý destekledim piþman deðilim'

Ünlü þair Ataol Behramoðlu, 28 Þubat post modern darbe sürecini savundu. Ataol Behramoðlu, 28 Þubat'ýn kesinlikle doðru bir karar olduðunu kaydetti.

ÝSTANBUL - Þair Ataol Behramoðlu, canlý yayýnda 28 Þubat darbesini savundu. CNN Türk'te yayýnlanan 5N1K'ya konuk olan Behramoðlu, Cüneyt Özdemir'in sorularýný yanýtladý. 28 Þubat sürecini savunan Behramoðlu bu söylemleri yüzünden zaman zaman Cüneyt Özdemir'le de karþý karþýya geldi.

Cüneyt Özdemir'in 'Siz 28 Þubat sürecini desteklemiþ miydiniz? Piþman mýsýnýz? 'sorusuna 'Evet destekledim. Asla piþman deðilim. 28 Þubat 1997'de askerler Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin o dönemdeki iktidar tarafýndan baþta eðitim olmak üzere yýkýlmasýna, bozulmasýna engel oldular 'diye cevap veren Behramoðlu bu sözleriyle Cüneyt Özdemir'i kýzdýrdý.

Baþbakan Erdoðan'ýn Allah'ýn selamýný vermesine kýzan Behramoðlu, 'Hiçbir demokratik ülkede gelen baþbakan ilk gün es selam ün aleyküm demez. Halkýn oylarý ile seçilmiþ parti bir ülkenin temellerini oluþturan deðerleri ortadan kaldýrma hakkýna sahip midir? Mesela laiklik olgusunu ortadan kaldýrmaya sahip midir? Cumhuriyet'in niteliklerini ortadan kaldýrmaya yönelik haklara sahip midir? Halk örgütlü deðilse buna bir þekilde asker karar verebilir. Askerin yaptýðýna sivil toplum sahip çýkabilseydi, toplum bambaþka bir yere gidebilirdi. Ama sahip çýkamadý. Toplum örgütsüz olduðu için bilinçsiz olduðu için yapamadý 'dedi.

'GEREKÝRSE DARBE OLUR'
Behramoðlu,sözlerine þöyle devam etti:

'Bakacaðýz, göreceðiz ülke nereye doðru gidiyor. Devam etsinler oy vermeye. Toplumun uyarýlmasý lazým, aydýnlatýlmasý lazým. Her toplumun kendine özgü gerçekleri var. Ben darbe iyidir, demokrasi kötüdür demiyorum. Asla böyle bir þeyi savunmuyorum. Ama gerekirse olabilir' dedi.

egedesonsöz

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0