24 Nisan için 5 merkezde toplantı: 'Bu acı hepimizin...'

20 Nisan 2011 02:29  

 

24 Nisan için 5 merkezde toplantı: 'Bu acı hepimizin...'

'Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De!' girişimi 24 Nisan 1915'te başlayıp, ardından gelen günlerde yaygınlaşarak yaşanan acıyı ve Ermeni'lere yönelik soykırımı protesto etmek, acıyı paylaşmak için, İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Bodrum'da 'Bu acı hepimizin' temasıyla toplantı yapacağını açıkladı.

Çok sayıda yurttaşın imzaladığı ortak açıklamada, "Bu ülkenin alnı ve vicdanı ak insanlar ülkesi olmasını yürekten isteyen herkesi çok gecikmiş bir insanlık görevine davet ediyoruz. 24 Nisan’ın işaret ettiği o ağır suçun, insanlığın asli değerleri temelinde birleşen hepimizin ortak acısı olduğunu ilan etmeye çağırıyoruz" denildi.

Çağrıcılarca imzaya açılan metin şöyle:

"24 Nisan 1915, asırlardır bu ülkenin diğer halkları ile birlikte yan yana yaşamakta olan Ermeni halkının; kadın, çocuk, ihtiyar, hasta ayırt edilmeksizin, sırf Ermeni oldukları için; yurdundan, evinden, tarlasından, işyerinden, mesleğinden devlet zoruyla koparılıp yüz binlercesinin öldüğü, öldürüldüğü, sürüldüğü ve her türlü zulme maruz kaldığı felaketin başladığı gündür.

O tarihten bu yana devlet ve hükümetler, bu korkunç olayın üstünü örtmeye, olmadı hafifsetmeye, dahası -isyan gibi nedenlerle- meşru göstermeye çalıştı. Oysa hiçbir gerekçenin haklı gösteremeyeceği bu ölümcül sürgün açıkça insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

Ancak bilinmelidir ki;

Devletin bu suçu inkâra dayalı resmi politikası sürdükçe o tarihten beri bu ülke insanlarının yüreğinde gizli gizli kanayan yara derinleşmekte; aklımızı, vicdanımızı, hak-adalet duygumuzu daha fazla felç etmektedir.

Ama artık buna bir son vermeliyiz. O nedenle, bu ülkenin alnı ve vicdanı ak insanlar ülkesi olmasını yürekten isteyen herkesi çok gecikmiş bir insanlık görevine davet ediyoruz. 24 Nisan’ın işaret ettiği o ağır suçun, insanlığın asli değerleri temelinde birleşen hepimizin ortak acısı olduğunu ilan etmeye çağırıyoruz."

Abdullah Demirbaş, Adil Kurt, Ahmet Faruk Ünsal, Ahmet İnsel, Ahmet Kardam, Ahmet Türk, Ali Bayramoğlu, Ali Ertem, Alper Görmüş, Altan Tan, Atilla Dirim, Attila Tuygan, Aydın Engin, Ayhan Bilgen, Aysel Tuğluk, Ayşe Hür, Baskın Oran, Bekir Berat Özipek, Betül Tanbay, Bülent Atamer, Büşra Ersanlı, Cafer Solgun, Cengiz Aktar, Cengiz Alğan, Cercüş Taş, Demir Çelik, Doğan Tarkan, Emine Ayna, Emrullah Beytar, Emrullah Bingül, Erol Köroğlu, Ertuğrul Kürkçü, Esra Mungan, Faik Karadaş, Faruk Alpkaya, Fatma Nevin Vargün, Ferda Keskin, Ferhat Kentel, Ferhat Tunç, Fethi İnan, Fethiye Çetin, F. Levent Şensever, Garo Paylan, Gaye Boralıoğlu, Gençay Gürsoy, Gülten Kaya, Gülten Kışanak, Hacı Mehmet Bozdağ, Halil Aksoy, Halil Berktay, Haluk İnanıcı, Hasan Yalçınkaya, Hayko Bağdat, Hidayet Şevkatli Tuksal, Hilal Kaplan, Hüseyin Tanaş, İdris Balukan, İhsan Coşkun, İhsan Nergiz, İnci Hekimoğlu, İpek Çalışlar, Kadir Cangızbay, Kerem Tosun, Jale Mıldanoğlu, Lale Mansur, Levent Tüzel, Leyla İpekçi, Mazhar Zümrüt, Mehmet Bekaroğlu, Mehmet Demir, Mehmet Tanhan, Mesut Yeğen, Metin Alğan, Mithat Sancar, Muhammet Akar, Murat Bozlak, Murat Çelikkan, Murat Paker, Mustafa Avcı, Nabi Yağcı, Nazmi Gür, Nil Mutluer, Nizamettin Öztürk, Oktay Etiman, Oral Çalışlar, Orhan Miroğlu, Osman Baydemir, Osman Köker, Oya Baydar, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ömer Laçiner, Özdal Üçer, Özden Dönmez, Pervin Buldan, Ragıp Duran, Ragıp Zarakolu, Roni Margulies, Sadrettin Güvener, Sait Çetinoğlu, Sebahat Tuncel, Selim Deringil, Semra Somersan, Serkan Akyıldırım, Sırrı Süreyya Önder, Şebnem Korur Fincancı, Şehbal Şenyurt, Şenol Karakaş, Şeyhmus Diken, Temel İskit, Tuna Kuyucu, Turan Cengiz, Ufuk Uras, Ümit Fırat, Ümit Kardaş, Ümit Kıvanç, Ümit Şahin, Ünal Ünsal, Üstün Bol, Yakup Kadri Karabacak, Yalçın Ergündoğan, Yasemin Göksu, Yıldıray Oğur, Zeynep Tanbay, Zozan Özgökçe.

ANMA ETKİNLİKLERİ

24 Nisan Pazar günü anma toplantıları düzenlenecek yerler şöyle:

» İstanbul
Saat: 17:00, Taksim Meydanı

» Ankara
Saat: 17:00, Sakarya Meydanı

» İzmir
Saat: 14:00, Kültürpark Basmane kapısı önü (Ortak platform)

» Diyarbakır
Saat: 17:00, İnsan Hakları Parkı

» Bodrum
Saat: 17:00, Belediye Binası önü


İmza atmak isteyenler için açılan Web sitesinin adresi şöyle: www.buacihepimizin.net

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0