24 Ekim Uluslararası Eylem Günü: 'Gezegenimiz satılık değil!'

24 Ekim 2009 11:04  

 

24 Ekim Uluslararası Eylem Günü: 'Gezegenimiz satılık değil!'

12 Aralık 2009'da Kopenhag'da toplanacak 'İklim Zirvesi' öncesi 24 Ekkim Küresel Eylerm Günü'nde Türkiye'de de çeşitli eylemler düzenlendi. "Küresel Eylem Grubu" (KEG) de 24 Ekim Cumartesi günü Saat:16.00'da, İstanbul, Galatasaray Meydanı'nda bir açıklama yaparak, tarihi Galata Kulesi'ne dek bir yürüyüş gerçekleştirecek. 

Eylemciler, bu tarihi mekandan dünyaya mesajlarını iletecek. Cumartesi günü, Saat:15.00'de, İzmir'de de, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir etkinlik gerçekleştirilecek. KEG'den yapılan açıklama ve eylem programı şöyle:

"Küresel ısınmayı durdurun demek için buluşuyoruz. Küresel Eylem Grubu, 24 Ekim’de 170 ülkede, 4000’den fazla gerçekleşecek uluslararası eyleme İstanbul’dan aynı taleple katılıyor.
Şu an atmosferdeki karbondioksit miktarı 389 parça / milyon. Bu nedenle kutuplar eriyor, kuraklık her yeri etkiliyor, bu nedenle sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar yayılarak daha önce görülmedikleri yerlerde salgın haline geliyorlar. Atmosferdeki karbondioksit miktarını 350 parça/milyona indirmezsek dünyamızın medeniyetlerin oluşmasına ve canlıların yaşamasına imkân veren yapısını tamamen kaybedeceğiz.

Kopenhag öncesi bir kez daha hükümetleri, karar alıcıları uyarmak üzere; 24 Ekim günü dünyanın tüm kıtalarında, tüm ülkelerinde, dağlarda, nehirlerde, okyanuslarda, göllerde, şehirlerde, sokaklarda, evlerde, işyerlerinde; kadınlar, erkekler, çocuklar, yaşlılar, işçiler, işsizler, kendimiz için ve yürüyüş yapamayan, slogan atamayan bize ev sahipliği yapan gezegenimiz ve diğer canlı türleri için uluslararası bir eylem yapacağız, “küresel ısınmayı durdur, dünyayı değiştir”, “350 HEMEN ŞİMDİ” diyeceğiz. 

Önümüzde kocaman bir dünya bize eşlik edecek.
Dünyamızı Tünel'e doğru yuvarlarken davullarımız, marakaslarımız, düdüklerimiz, dövizlerimiz, bayraklarımız ve tabi ki sloganlarımız bir kez daha uyaracak yetkilileri "Gezegenimiz satılık değil" diye. Basın açıklamamızı her konuşmasını "torunlarımız için, çocuklarımız için" diye bitiren, 10 yılı aşkındır iklim değişikliğini her bir mevzuya bağlama yeteneğine sahip Ömer Madra okuyacak. Taner Öngür ve Serap Yağız, güneş şarkılarını güneş enerjisiyle çalışan anfileri sayesinde duyuracaklar eylemcilere. 12 Aralık öncesi son uluslararası eylem gününde, uluslararası iklim hareketine İstanbul'dan biz de unutulmaz bir fotoğraf vereceğiz Galata Kulesi'nin önünden, tüm umutlarımızla..."


ETKİNLİKLERİ DESTEKLEYEN KURUMLAR:

»Anti-kapitalist Blok
» Devrimci Sosyalist İşçi Partisi(DSİP)
» Yeşiller
» Petrol-İş Sendikası
» Marul,
» Sesonline.net
» Dünya Yalnız Bizim Değil Platformu (DYBD)
» Çevre İçin Hekimler Derneği
» Greenpeace
» DTP
» ÖSH
» SODEV
» TTB
» Açık Radyo
» Eğitim Sen 6 Nolu Şube
» Amargi
» Munzur Koruma Kurulu
» Tunceli Federasyonu

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0