14. İzmir Kitap Panayırı Oyun ve Su yürüyüşü

27 Nisan 2009 00:21  

 

14. İzmir Kitap Panayırı Oyun ve Su yürüyüşü

14. kitap panayırı, ' hacivat karagöz, suyun özelleştirilmesine de karşı' oyunu ve 'su tüm canlıların hakkıdır, özelleştirilemez' yürüyüşü gerçekleştirildi.

14 Kitap Panayırı'nda gerçekleştirilen bu etklinlik bir İzmir Kitap Panayırı geleneğinin devamıdır. Her yıl İzmir kitap panayırında topluluğumuz ve birlikte olduğumuz diğer topluluklar o yıl gündemde olan çevre gündemini ön bir etkinlik ve ardınan bir yürüyüşle kitap fuarının tüm katılımcıları ile paylaşır. Önceki yıllarda Allianoi, termik santraller gibi gündemlerle etkinligini gerçeklestiren topluluklarımız, bu yıl da gündemini 'Dünya su forumu ve suların özelleştirilmesi' olarak belirledi.
 
Etkinliğimizin amacını açıklayan Doğal ve Kültürel Çevre Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu açıklamasında; ' su kaynaklarımızın ülkemizin ve dünyamızın geleceği icin cok onemli oldugunu ve suyun yanlızca insanlar icin degil tüm canlılar icin bir yasam hakkı oldugu'nu vurguladı. Ardından 'su kaynaklarımızın yani derelerimizin ,barajlarımızın, su toplama havzalarımızın, izsu, aski, iski gibi suya ilişkin tüm degerlerin korunması gerekir." dedi. Konuşmasının sonunda 'son yıllarda Latin Amerika, Afrika, Asya ülkelerinde gündeme gelen suyun özleştirilmesi ve büyük yabancı su şirketlerine satılması uygulmasının, ülkemizdede uygulanmak istendigi ve bunun çok tehlikeli oldugunu, dünya su forumunun bu amaçla yapılmak istendigini, dünya su forumunun iç yüzündeki amacın bizim gibi ülkelerdeki su kaynaklarının pazarının bölüşülmesi oldugunu ' söyledi. Son olarak da ' ülkemizde bir çok kurum, topluluk ve bilim çevrelerinin bu konuda duyarlı oldugunu ve suyun tüm canlılar için hak oldugunu vurgulayarak bir araya geldigini ve buna izin vermeyeceklerini ' söyledi.
 
Ardından 'karagöz' oyunu ile tiyatroevi kültür sanat derneği yönetmeni Hamit Demir karagözün dilinden bu duyarlılıgı paylaştı. Topluluk, oyunun ardından kitap panayırının içerisinde, katılımcılarının alkışları eşliginde 'su tüm canlıların hakkıdır, özelleştirilemez, satılamaz' yürüyüşü gerçekleştirdi.

Doğal ve Kültürel Çevre İçin Yaşam Girişimi

Tiyatroevi Kültür Sanat Derneği

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0