'12 Eylül Davası'na sen de müdahil ol!'

11 Şubat 2012 14:38  

 

'12 Eylül Davası'na sen de müdahil ol!'

EDP, Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ‘12 Eylül Davası'na yurttaşları müdahil olmaya çağırdı. EDP İzmir İl Örgütü'nden yapılan basın açıklamasında 13 Şubat 2012 Pazartesi saat 12.30'da İzmir Adliyesi C Blok girişinde toplanarak, müdahale dilekçelerini İzmir Nöbetçi (8.) Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndereceklerini ve bu sayede 12 Eylül davasının toplumsallaşmasının yanı sıra yaraların sarılmasını sağlayacak, mevcut siyasal ve toplumsal yapının demokratikleşmesinde önemli bir dönemece girileceği belirtildi.

EDP İzmir İl Örgütü'nden yapılan açıklama şöyle:


'12 EYLÜL DAVASI'NA MÜDAHİL OLUYORUZ.


Sen de katıl.

Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ‘12 Eylül Davası'na yurttaşlar olarak müdahil oluyoruz.

Bilindiği gibi 12 Eylül baskıcı, otoriter, tahakkümcü, anti-demokratik bir devlet yapılanmasının adıdır. Bu nedenle 12 Eylül 1980'de hayatta olan ve daha sonra doğan tüm yurttaşlar darbenin mağdurudur. Darbesini yapanların ve o karanlık günlerde halka zulmedenlerin mahkeme önüne çıkartılması, basit bir yargılama değil, yalnızca sanıklar ile Cumhuriyet Savcısı'nın katılması ile yürütülebilecek bir dava değildir. Tüm yurttaşlar ve demokratik kurumlar 12 Eylül suçlarının mağduru durumdadır. Bu nedenle, isteyen yurttaşlar, demokratik kurumlar, demokratik kitle örgütleri davaya katılma isteminde bulunabilir.

Bu düşüncelerle 13 Şubat 2012 Pazartesi saat 12.30'da İzmir Adliyesi C Blok girişinde toplanıp, müdahale dilekçelerimizi İzmir Nöbetçi (8.) Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndereceğiz.

Ekte örnek katılma dilekçesi mevcuttur. İsterseniz bu dilekçenin boşluklarını doldurup, Pazartesi günü müdahale eylemimize siz de katılabilirsiniz. Dilerseniz, kendi özel mağduriyetlerini dilekçenin Sonuç ve İstem kısmının üzerine ekleyerek, dilekçenizi özgün hale getirebilirsiniz.

Bu şekilde davanın toplumsallaşmasını ve maddi gerçeğin eksiksiz dava dosyasına girmesini, sağlayabiliriz. 12 Eylül davasının toplumsallaşması aynı zamanda yaraların sarılmasını sağlayacak, mevcut siyasal ve toplumsal yapımızın demokratikleşmesinde önemli bir dönemeç olacaktır.

Tarih: 13.02.2012 Pazartesi saat 12.30

Yer: İzmir Adliyesi C Blok Girişi

Son Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2012 11:47

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0