'Termik yapma boşuna, yıkacağız başına'

08 Mayıs 2012 12:06  

 

'Termik yapma boşuna, yıkacağız başına'

Aliağa 6 Mayıs Pazar günü “Termik Santral İstemiyoruz”, “Rüzgar, güneş bize yeter” “Termik yapma boşuna, yıkacağız başına!” sloganları ile inledi. (Fotoğraflar için tıklayın)

Aliağa’ya yapılması planlanan 7 adet termik santrale karşı çıkan yaşam savunucularının aylar önce oluşturduğu “1 Milyon İzmirli Termik Santrallere Karşı! Platformu"nun düzenlediği miting ve şenlik Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Aslında miting cumartesi gecesi “Karşı Bisiklet Grubu”nun da içinde olduğu bir grup yaşam savunucusunun Aliağa’da deniz kenarına çadırlarını kurmasıyla başladı ve Pazar gününe aktı.

“1 Milyon İzmirli”nin yanısıra çok sayıda sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti ve Halkların Demokratik Kongresi bileşenlerinin de katıldığı mitinge EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Ümit Şahin ve Gazeteci Yazar Ömer Madra da katıldı.

“AKP Türkiye’yi kirli enerjiler ile donatıyor” diyen Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ferdan Ergut mitingde yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi: “AKP, Türkiye’yi kirli teknolojilerle donatıyor. İzmir’de rüzgâr, güneş, jeotermal açısından büyük potansiyel var ama kullanılmıyor, yatırım yapılmıyor. AKP’nin politikasında emek, insan, doğa yok. AKP Aliağa’ya baksın ve demokrasi mücadelesinin nasıl olduğunu görsün. Emek, barış ve özgürlük mücadelesiyle çevre mücadelesi bir kanala akmalı ve bu kanal siyasetin tam merkezinde olmalı.”

Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Ümit Şahin de yaptığı konuşmada termik santrallere ruhsat verenlerin bunun vebalinin altından kalkamayacaklarına dikkat çekti ve “Termik santrallere izin verirsek bu bölgede çevre ve doğa adına bir şey kalmayacak. Petro kimya endüstrisi, demir çelik endüstrisi burada zaten yaşamı yok ediyor. Termik santraller de yapılırsa, küresel ısınmaya da olumsuz katkısıyla birlikte çevreyi yok edecekler. Gerzeliler 4 senedir direniyor, 1 yıldır da bölgede kamp yapıp şirketi sokmadılar. Çevre ve Orman Bakanlığı bölgenin orman alanı olması sebebiyle ÇED’i reddedecekmiş. Aliağa’da da termik santraller ancak bu şekilde durdurulabilir.” dedi.

Etkinliğe gönüllü olarak destek veren Entu, Mecaz, Zig Zag, Eski Bando ve Noname güzel müzikleri ile katılanlara güzel dakikalar yaşatırken, halaylar güzel geçen günü noktaladı.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012 12:48

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0