Kadınlar bu Pazar yine sokaklarda olacak

15 Haziran 2012 13:02  

 

Kadınlar bu Pazar yine sokaklarda olacak

Pazar günü, İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı eylemlerle, kürtajı yasaklama girişimleri protesto edilecek.

Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu, 17 Haziran Pazar saat 16.00'da İstanbul Pangaltı'dan Taksim'e bir yürüyüş düzenliyor.

Aynı gün saat 16.00'da Ankara'da Cebeci Siyasi Bilgiler Fakültesi'nden yürüyerek Kolej Kavşağı'nda, saat 17.00'da İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda "Kürtaj haktır, karar kadınların" mitingleri gerçekleştirilecek.

Eylemin çağrı metninde şu ifadelere yer veriliyor:

"Kürtaj değil günde beş kadının savcılıklara, karakollara başvurduğu halde korunmaması ve devletin bilgisi dâhilinde öldürülmesi katliamdır. Kadınların, çocukların sağlığı, can güvenliği, yaşam haklarının değil dini referansları bile muğlak olan 'cenin haklarının' dillere pelesenk edilmesine karşı çıkıyoruz."

"Karşı çıkıyoruz çünkü kürtaj değil kürtaj yasağı cinayettir. Sağlıksız koşullarda kürtaj yaptırmak zorunda kaldığı için yani ücretsiz, sağlıklı, güvenli doğum kontrol ve kürtaj hizmeti sağlanmadığı, kürtaj yasaklandığı, doğum kontrolü sadece kadınların üzerine yıkıldığı için yılda seksen bin kadını kaybediyoruz."

"Bedenimiz, Cinselliğimiz ve Doğurganlığımız Başbakan ya da Koca ya da Hoca, hiç kimse tarafından denetlenemez."

"Eğer geç kalır ya da hep birlikte karşı durmazsak kürtaj yasaklanacak! Sağlıksız Koşullarda Kürtaj Yaptırmak Zorunda Kaldığı için Binlerce Kadın Hayatını Kaybedecek, Kürtaj Karaborsası Oluşacak, Kadın cinayetleri ve şiddet artacak, Kadınlar eve hapsolacak, Kadınlar daha da yoksullaşacak..."

İletişim: kurtajhaktirkararkadinlarin@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/events/427273233973668

Twitter: https://twitter.com/#!/kararkadinlarin

Bianet


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0