'Affedersiniz Ermeni' iftirasý üzerine

31 Mart 2017 13:42 / 1661 kez okundu!

 

 

Takside konuþan yolcuya þoför sorar:

- Abi nerelisin?

- Ermeniyim.

- Estaðfurullah abi...

Bizim ülkenin ortalama insaný bu düzeydedir ve 1915'in üstünü örtmüþ vesayetçi sistemin eðitiminden, propagandasýndan geçmiþlerdir. Erdoðan ise tam da bu statükoyla ve onun tüm tabularýyla 20 yýldýr mücadele içindedir.

 

******
 

"Affedersiniz Ermeni" iftirasý üzerine

Takside konuþan yolcuya þoför sorar:

- Abi nerelisin?

- Ermeniyim.

- Estaðfurullah abi...

Bizim ülkenin ortalama insaný bu düzeydedir ve 1915'in üstünü örtmüþ vesayetçi sistemin eðitiminden, propagandasýndan geçmiþlerdir. Erdoðan ise tam da bu statükoyla ve onun tüm tabularýyla 20 yýldýr mücadele içindedir.

Bu ülkede ilk kez bir baþbakan MGK'da ileri geri konuþmaya alýþmýþ bir generale haddini bildirdi;

Bu ülkede ilk kez onun hükumeti, bir tür darbe ilaný sayýlan 27 Nisan bildirisini açýk biçimde basýn toplantýsýyla reddetti.

Ki daha sonra bu millet, dünyaya örnek olacak biçimde onun cumhurbaþkanlýðýnda 15 Temmuz 2016'da hain darbe giriþimini paramparça etti. Ona hala tiyatro diyen bazý meczuplar hariç herkes bu gerçeði gördü. Ýþin ardýnda olanlara yani ABD'nin ya da Almanya'nýn istihbaratçýlarýna ve onlara körü körüne inananlara bir diyeceðim yok.

Gerçekleri dile getirmeye devam...

Bu ülkede ilk kez bir baþbakan 1915 Ermeni Tehciri için Ermenilerin üzüntüsünü paylaþtý;

Bu ülkede ilk kez bir baþbakan Kürt meselesinde 100 yýldýr atýlmamýþ adýmlarý attý;

Bu ülkede ilk kez bir baþbakan Alevilik konusunda 7 kurultay düzenledi; Bu ülkede ilk kez bir baþbakan Dersim için özür diledi.

Doðruya doðru demedikçe adýmýz #kategorikmuhalif olarak kalýr.

Kimileri þunu soruyor, "ne oldu bunca kurultay, neyi çözdü?"

Þimdiye dek Alevileri -tenkil dýþýnda- ciddiye almamýþ, dinlemeye gerek duymamýþ 90 yýllýk bir yapýya karþý; onlarý öncelikle dinlemeye, anlamaya çalýþmak çok önemlidir.

Alevi sorunu çözüldü mü? Ne yazýk ki henüz hayýr. Ancak,yapýlan kurultaylar, aramalar, tartýþmalar çözüm için uygun bir psikolojik ortam yarattý. Sorunun çetrefilli yanlarýný ortaya çýkardý, Alevi topluluðu içindeki farklý yaklaþýmlarýn görülmesini saðladý.

1. Alevilik bir ayrý dindir, diyenler var.

2. Alevilik Ýslam içinde bir tür mezheptir, diyen var.

3. Alevilik Ýslam içinde kültürel bir çizgidir, diyen var.

4. Alevi dedelerine maaþ baðlanmalý, Cemevlerine devlet desteði ve vergi indirimleri saðlanmalý, diyen var.

5. Diyanet, Alevileri de yönetmeli diyen var.

6. Diyanet, dinler ile ilgili bir koordinasyon kuruluna dönüþmeli ve Alevileri de diðerlerini de yönetememeli, diyen var.

Özetle kurultaylar, bu farklýlýklarýn netleþmesini saðladý. Yani umutlu olalým, çözüm ve uzlaþma buralardan geçerek çýkacak :)

Ýþte bu gerçeklerin gözardý edildiði bir ortamda, özellikle statükonun çabasýyla yaygýnlaþtýrýlan, yanlýþ solcularýn ve #kategorikmuhalif çevrelerin de severek benimsediði Erdoðan için yayýlan iftiraya....

"RTE, affedersiniz Ermeni" diyerek Ermenileri aþaðýladý mý gerçekten?

Ýliþikteki videodan da izleyebileceðiniz gibi, Erdoðan, kendisi için söylenmiþ "Gürcüdür" hatta "Ermeni dölüdür" laflarýna bir gönderme yapýyor konuþmasýnda...

Ermeni lafýnýn sonuna takýlan "dölü" eklemesini kullanmak istemeyen RTE, bu noktada Anadolu terbiyesi almýþ bir kiþinin duraklamasýyla "döl" kelimesini "çok daha çirkin þeylerle" biçiminde ifade ediyor.

"Benim için mesela neler söylediler... Çýktý bir tanesi, ayný zihniyet, 'Gürcüdür' diyen oldu, çýktý bir tanesi affedersin çok daha çirkin þeylerle Ermeni diyen oldu..."

Aynen böyle...

Buna karþý klasik RTE karþýtlarý korosu bunu medyadaki pozisyonlarýndan alçakça biçimde Ermeni karþýtlýðýna tahvil etmeye çalýþtýlar ve bir çok kiþinin gönlünde de böyle yanlýþ izler býraktýlar.

Bunu yapanlar, yaklaþýk yukarýdaki konuþmanýn yapýldýðý tarihlerde onun, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 1915 Ermeni Tehciri nedeniyle Ermeniler adýna üzüntüsünü belirten ilk ve tek baþbakan olduðunun da üstünü örtmeye çalýþtýlar.

Birileri adamý yemeye karar vermiþ bir kere, suyu bulandýrsa da bulandýrmasa da...

Bereket ki bu halk ve gerçek demokratlar ona sahip çýkýyor. Demokratlýk, bir kere, bir dönemeçte kazanýlýnca göðsümüze ömür boyu takýp dolaþacaðýmýz bir madalya deðildir. Her dönemeçte yeniden kazanýlmasý, hak edilmesi gerekir. Kendini demokrat zannedenlerin bir çoðu #kategorikmuhalif tavýrla kasým kasým dolaþýyorlar ortada ama kimin ne olduðunu tarih yazýyor. Biz bugünkülerin sade tespitçileriyiz ve sahte demokratlarýn da ipliðini pazara çýkaranýz.

Menderesi deviren darbenin ateþine odun taþýyan ve bugün hala utanmadan 27 Mayýs'ý makbul darbe sayan sahte demokratlardan olmak istemeyiz çünkü onlar 57 yýl önce yapýlanlarýn, bugün yanlýþ olduðunu söylese de tamamen ayný operasyonun RTE'a da uygulanmasýna ses etmemek, ses edenleri de "döneklik"le suçlamakla meþguller ve bunu hatýrlatanlardan da nefret ediyorlar.

Sosyal medya çaðýnda yalanýn ömrü yatsýya kadar bile deðil! Ancak unutmayalým ki görmek istemeyenden de daha körü yoktur :(

Vesselam

Ýlhami MISIRLIOÐLU

https://www.youtube.com/watch?v=_UPIF2ql7pw

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.