Behice Boran 100 Yaşında

17 Şubat 2011 14:41  

 

Behice Boran 100 Yaşında

‘Behice Boran 100 Yaşında’ etkinlikleri çerçevesinde TÜSTAV ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ‘Sosyolojide ve siyasette Behice Boran’ konulu ortak bir konferans düzenliyor. 23 Şubat'ta İlhan Tekeli'nin vereceği konferansın moderatörlüğünü ise Engin Önen yapacak.


"Sosyoloji ve Siyasette Behice Boran"

ODTÜ öğretim üyesi Prof Dr. İlhan Tekeli‘nin vereceği konferansın moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen yapacak.

1 Mayıs 1910 yılında doğan Behice Boran’ın 100. doğum yılı nedeniyle bir yıl süresince bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bu etkinlikler, sosyalist, bilim insanı, akademisyen, barışsever, edebiyat eleştirmeni, sosyolog, kadın, siyasetçi kimliklerinin farklı yönleriyle ele alınarak yapılıyor.

Yine Behice Boran 100 yaşında etkinlikleri çerçevesinde, Behice Boran’ın düşünce sistematiği, siyasi mücadelesi, felsefesi, yorumları ve yaşamının izleğini bir araya toplayan, 1931 yılından aramızdan ayrıldığı 1987 yılına kadar geçen, yarım yüzyılı aşan sürede yazdığı yazılar, yaptığı söyleşiler, konuşmalar ve savunmaların bir araya getirildiği, 2334 sayfadan oluşan 3 ciltlik Behice Boran Yazılar Konuşmalar Söyleşiler Savunmalar kitabı, TÜSTAV tarafından yayınlanmış bulunuyor.

Behice Boran 100 yaşında etkinlikleri çerçevesinde İzmir’de şu ana kadar iki etkinlik gerçekleşti. İlki 2 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşen etkinliğe Yazar – Eleştirmen Semih GÜMÜŞ ve Abdurrahman ATALAY’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Behice Boran Yazılar Konuşmalar Söyleşiler Savunmalar’ kitabı üzerine yapılan söyleşi oldu.

İzmir’deki ikinci etkinlik TÜSTAV ve 9 Eylül Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü’nün ortaklaşa düzenledikleri “Türkiye Siyasal Yaşamında Behice Boran” konulu bir ortak konferans oldu. Modaretörlüğünü 9 Eylül Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof.Dr.Yeşim Edis Şahin’in yaptığı konferansa Yrd. Doç Gökhan Atılgan, Ertuğrul Kürkçü ve Savaş Al katıldı.

İzmir’deki üçüncü etkinlik 23 Şubat 2011 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. TÜSTAV ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ‘Sosyolojide ve siyasette Behice Boran’ konulu ortak bir konferans düzenliyor. Moderatörlüğünü Engin Önen’in yapacağı konferansı İlhan Tekeli verecek.

23 Şubat 2011, Çarşamba, Saat: 14.00

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu



Ali AKGÜN
TÜSTAV
Yönetim Kurulu Üyesi

Son Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2011 13:16

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0