Yakınları kaybedilenler hesap soruyor: 'Cumartesi Anneleri' Le Figaro'da...

30 Haziran 2009 16:39  

 

Yakınları kaybedilenler hesap soruyor: 'Cumartesi Anneleri' Le Figaro'da...

Fransa'nın tanınmış gazetelerinden Le Figaro, İnsan Hakları Derneği (İHD) 'Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon' tarafından yeniden başlatılan (222 haftadır sürüyor) "Cumartesi Anneleri" eylemini okurlarına duyurdu. "10 yıl sonra yeniden sokağa indiler..." "Yakınları kaybedilenlerin aileleri Türk devletinden hesap soruyor" başlığıyla Laure Marchand imzası ile yayınlanan haberde, hak savunucusu Leman Yurtsever'in görüşlerine de yer veriliyor. 

"YAKINLARI KAYBEDİLENLERİN AİLELERİ TÜRK DEVLETİNDEN HESAP SORUYOR..."

18 Mart 1994'te babasını Adana'da MİT sorgu odalarında kaybeden Ercan Alpsoy da Le Figaro'da yer alan haberde şikayetini dile getiriyor: "Amcam MİT Adana bölge binasının önünde babamı saatlerce bekledi. Ama sağlıklı olarak içeri giren babam binadan bir daha asla çıkmadı..." diyor.

JİTEM VE ERGENEKON

İHD 'Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon'un üyesi, insan hakları savunucusu Leman Yurtsever ise şunları söylüyor:

"...Devlet asla kabul etmedi ama, faili meçhullerin çoğu JİTEM (Jandarmanın anti-terör istihbarat örgütü) ve Özel Harp Dairesi adlı askeri kuruluşun ürünü. Şu sıralar sürdürülen Ergenekon operasyonları ve yargılamalar JİTEM'in fonksiyonunu gün ışığına çıkarıyor. Emekli general Veli Küçük gibi diğerleri de bu soruşturma kapmsamında ortaya çıkabilir. Ergenekon soruşturmalarında ortaya çıkan isimler, bizim İHD olarak yakınları kaybedilenlerden aldığımız bilgilerle oluşturduğumuz dosyalardaki isimlerle birebir örtüşüyor. Biz eylemlerimizle bu soruşturmaların derinleştirilmesini talep ediyoruz..."

Fransa'nın tanınmış gazetelerinden Le Figaro, Silopi kayıpları, "asit kuyuları"nda eritilerek yok edilen insanları ve JİTEM'ci itirafçı Abdülkadir Aygan'ın açıklamalarını da da haberine konu ediyor...  Le Figaro (haber) 

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0