ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Közlenmiş Patlıcan Yemeği

07 Haziran 2008

Moshe

Çocukken dedemin bahçesinde ki akarsuyun kenarına oturur, annem, yengelerim ve halamın bahçeden topladığı patlıcanları, domatesleri, yeşil biberleri toplarlardı. Biz çocuklar ise taşlardan yapma mangalların içine topladığımız çalıları yakar köz haline getirirdik. Sonra kadınlar topladıklarını yavaş yavaş bu közde pişirir, yıkanmış asma yapraklarını tabak gibi kullanır bir güzel saç ekmeği ile ninemin kendi eliyle yaptığı yoğurtlarla yerdik.

Asmaların altında, akarsuyun kenarında yaşanan bu keyifli saatlerden aklımda kalan bu yemeği akşamüstü yapayım dedim. Korkunç bir baş ağrısı krizinden dolayı yarı baygın halde uyuya kaldım bu öğle sonrası ve gözlerimi açtığımda hava kararmaya başlamıştı. Nedense aklıma ilk gelen bu yemek oldu. Yıllardır yapmıyordum. Bir tek patlıcan eksikti ve onu da bugün kurulan pazardan alıp mutfağıma geçtim.

Malzemeler:

2 adet patlıcan, 5 adet yeşil biber, 6 adet domates.

Tüm bu sebzeleri piknik tüpünüzün veya mangalınızda yavaş yavaş kabukları ile pişirin. Patlıcan ve biberleri böyle pişirmek kolay ama domatesleri küçük bir tencere içinde su veya yağ kullanmadan kabukları ile pişirebilirsiniz.

Sebzeler piştikten sonra patlıcan ve domatesin kabukları kendiliğinden soyulmuş oluyor zaten. Soyulmamış kabuklarıda soyarsınız artık.

Hepsini küçük küçük dilimleyin. Kayık bir tabağa koyup üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Tercihe göre kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Yanında yenilebilecek en güzel şey ise yoğurttur.

Afiyet olsun.

İşte bu da fotoğrafı :)

By , shot with at 2008-06-07

Masam kolye hobim yüzünden biraz kalabalık ama normalde tertipli bir insanımdır. :)
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0