ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Soğanlı Semizotu

06 Haziran 2008

Moshe

Malzemeler:

2 orta boy soğan. Bir demet semizotu. 20-25 tane pirinç :)

Soğanlar halka halka kıyılır. Yağda pemleşene kadar pişirilir.

Çok iyi yıkanmış (semizotunu iyice yıkayın. Ben yıkadıktan sonra en az yarım saat su içinde bekletiyorum ki tüm toprak dibe çöküyor. Bu çok önemli yoksa çok zararlı olabilir yuttuğunuz topraklar.) parçalamadan tencereye atıverin.

Kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada çok az miktarda tencereye prinç atarsanız semizotu'nun suyunu çeker az da olsa pirinçde yemiş olursunuz.

Semizotu gerçekten çok faydalı ve sindirimi hafiftir.

Afiyet olsun.
06 Haziran 2008

sultan

:D Az önce yardımcıma semiz otunun pişirilmesini tarifliyordum. Pirinç konusunda aman ha zaman ha lütfen pilavlı semiz olmasın diyordum ama ona bir ölçü veremiyordum. O da "az" konusunda çok cömert olduğundan semiz otu yemeğinin görüntü ve lezzetinden emin olamamıştım. Bir de ne göreyim; Bay Moshe bizim için herşeyi düşünmüş ve 20-25 pirinç tanesi diyerek bize yol göstermiş. Evet gerçekten bu sayıda olursa istediğim gibi olacak yemek. Ayrıca semizotunun faydaları da say say bitmez.
Teşekkürler. Elleriniz dert görmesin.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0