ForumKutlu-Yorumlar!  Yeni Konu 

Etnik kimlik kişinin şerefidir

05 Haziran 2008

sultan

:D :D :D :D :D Etnik kimlik kişinin şerefidir” diyerek benden tam puan alan CHP Gen.Başkanı Deniz Baykal'ı kutlu-yorum. Deniz Baykal'a ilk defa çok özel bir sempati duydum. Doğru söze şapka çıkartmayı unutmamalı! :wink:
05 Haziran 2008

Moshe

Bu kutlu yorumda umarım kinaye vardır.

Zira şeref'in etnik kimlikte barındığına inanılıyorsa (ki buna asla inanmam) ben biraz şerefsiz oluyorum.
05 Haziran 2008

nuhungemisi

Bence Sultan ve Moshe gerçeğin iki yüzüne değinmişler. Bunlardan bir tanesini mutlaklaştırmak bizi çıkmaza sokabilir. Nitekim çok kişi bu nedenlerle çıkmazlara düşmüştür, düşebiliyor. Kimliği baskı altında olanlar için elbette yanlış politikalar, sindirmeler, zorla asimilasyon çabaları sonucunda kimlik konusu "şeref" sorunu haline gelebilir, gelmiştir de... Ama kendisini benim gibi dünya vatandaşı hissedenler için ise elbette fazla bir söz bu, tıpkı Moshe'nin bunu fazlalık bulması gibi... Sultan ise empati yaparak, Kürtlerin adına bunu hoş bulmuş görünüyor... Umarım etnik kimliklerin şereflerimizle ilişkisinin azaldığı günleri herkesin göreceği zamanlara ulaşabiliriz. Doğuştan kazanılmış mecburi kimliklerimizle değil de, kendi çabamızla kazandığımız kimliklerle övünmek elbette en güzeli olacak. Herkese şerefli günler dileğimle...
05 Haziran 2008

sultan

8O Sade bir dünya vatandaşı olarak hiç bir etnik kimliğe sahip değilim. Benim için otantik diyebilirsiniz, dünya insanı, her dine yakın her dinden uzak, her millete yakın, her dile aşık, her türküye mecnun, her inanca saygılı, "her" insana hayran, fanatiği olmayan biri diyebilirsiniz. Bir duygu ya da görüş belirtilirken onun tersinin "ayıplı" olacağını sanmıyorum.Yani etnik kimliğim yoksa şerefsiz olmam ki! :roll:
Kinaye yok o anlamda. Hem kürt,hem türk,hem ermeni, hem yahudi, hem boşnak, vs. bir mozaik içinde, renkli bir soyağacının hormonsuz meyvesi gibiyim. Sizin de öyle olduğunuzu düşünüyorum. :)
Umuyorum ki birbirimizi daha iyi anlarız şimdi.
Sevgi ve Saygılarımla,
06 Haziran 2008

Moshe

Bende öyle olduğunuza inanıyordum zaten.

Ama günümüzde Muhammed'in "Sabah yaptığı putu akşam acıkınca yiyorlar" diye tanımladığı insan çeşidi o kadar çoğaldıki. İnsan sormadan edemez hale geldi.

Baykal'ın bu sözü aslında daha farklı bir münazara konusu ama ne olduğu tüm çevreler tarafından malum olan bir insanın günübirlik siyaseti uğruna yaptığı lakırdıları fazla ciddiye almaya değmez.
06 Haziran 2008

sultan

Sözün arkasında durur mu yoksa sözü başka kulağı başka türlü mü hareket eder? baştan elbette "belli "değildir. Belli ise bile biz peşin hükümlü olmamayı marifet bilmeliyizden mezunuz ya! Bekle gör politikalarını da genellikle olumsuz ya da ters gitmesi yönünde algılar, alkışlarımızı cepte tutmayı tercih ederiz :oops: . Kırkbin yılda bir doğru kelam etmiş insanlara hiç önyargıya düşmeden "tebessüm"etmeyi esirgememek lazım. :D Üstelik ertesi günü aynı kişi öyle şeyler de söyler ki "hay allah" bile diyebilirsiniz. Ama işte bitmeyen bir uzlaşma noktası arayışı bu belki de. Nafile de olabilir? :?:
07 Haziran 2008

birol

Yıllar sonra CHP den heleki ; Deniz BAYKAL'dan bu sözü duymak çok güzel.
Sosyal demokrat olduğunu söyleyen bir partinin etnititeyi bir potada eritmesi değil , tüm etnik gurupları bir şemsiye altında kucaklaması gerekirdi. Çerkes kökenli Türkiyeli olarak CHP deki yeni açılımları destekliyorum.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0