|
YAZ GEÇER YİNE GELİR YAZ GEÇER İYİ GELİR SÖZCÜKLER
02 Haziran 2008
|
|
Yaz geldi… Sevinmeli mi yoksa üzülmeli mi? Kendimizi şöyle serin serin esen bir ağacın altında elimizde bir kitapla mı düşlesek… Yoksa sıcağın en ağır bastığı aylarda deniz kenarında şezlong üzerinde üstümüzde bizi gölgesi ile koruyan bir şemsiye ve denizden gelen o güzel esinti ile yanımızda bir bardak buz gibi limonata (Ben limonata dedim siz bunu değiştirebilirsiniz…) elimizde kitap ile mi hayal etsek.
Onu bunu bilmem… Yaz geldi… Üzerimize o sıcak havanın rehaveti şimdiden çöktü. Kışın dondurucu havasında sıcacık yatağımızda ya da odamızda okuduğumuz kitap seansları artık sona erdi. Benim en çok sevdiğim havalar yağmurlu havalardır. Pencerenizin önündeki koltuğa kurulup kahvenizi ve kitabınızı alıp, kahvenizi yudumlarken bir yandan çalan müziğinize (Çalan müzik klasik müzik olursa çok daha muhteşem oluyor) pencerenize çarpan yağmur damlaları eşlik eder. Kışı şimdiden özledim.
Kitap okumak çok özel bir şey, okuduğunuz şey ne olursa olsun sizin bir parçanız oluveriyor hemen ya da siz onun bir parçası oluyorsunuz. Sizde iz bırakan bir olayın, bir hareketin, bir tebessümün, bir tınının, kitapta geçen bir müziğin ve en önemlisi sizin ruhunuzla kitabın ruhu bir bütün oluyorsunuz. Kitabı elinizden bırakamıyorsanız eminim o kitap sizi, siz o kitabı anlatıyorsunuzdur. Belki de yaşıyorsunuz…
Yaz; Yayınevleri ve kitabevleri için sakinlik, bekleme ve hazırlık mevsimidir. Bu süreç Sonbahara kadar böyle devam eder. Kitap satış ve okuma oranı düşer. Bu nedenle Yayınevleri bu dönemde çok fazla kitap basmazlar. İyi yazarların kitapları genelde sonbahara hatta Kışa kadar bekletilir.
Ne okuyalım derseniz. Yaz sıcağında bence okunacak en iyi kitap“Olasılıksız - Adam Fawer / Aprıl Yayınları” ve çocuklarınızı da unutmayın onlara bol bol masal okuyun ve kitap okutun. “Ölümsüz Aile – Türkiye İş Bankası Yayınları” “Kanatlı Kediler Masalı- Dört Yavru- U.K.Le Guin / Günışığı Yayınları” “Bir Şeftali Bin Şeftali – Küçük Kara Balık / Samed Behrengi – Kare Yayınları”
Murathan Mungan’ın “Kadından Kentler – Metis Yayınları” kitabını muhakkak okuyun derim. Yazın sıcağından ve bunaltısından kurtulduğumuz serin bir bahar sabahı Kordonda bir bankın üstünde deniz kenarına karşı farklı duygularla elimizdeki kitapları kenara bırakıp geçen gemilerin siren sesinde ve denizin içimizi ürperten serinliğinde buluşmak dileğiyle
İyi okumalar…
NOT: Başlık olarak kullandığım “Yaz geçer yine gelir… Yaz geçer İyi gelir sözcükler” Murathan Mungan’ın “Yaz Geçer – Metis Yayınları” kitabından alıntıdır…
|
|
|
02 Haziran 2008
|
hurkus
|
Sevgili fol13,
keyifli anlatımınla bizleri unutmamışsın yine..
O kadar keyifli ki, bir süredir aralıksız çalışmaktan kitap okuyamadığımı farketmemi sağlayarak kendime getirdin beni.
Teşekkürler.. Hürkuş
|
|
03 Haziran 2008
|
sultan
|
8) Böyle cool kul yazıp romantik bir kandırmaca içinde bize kitap okutturmak haa! Görürsün sen gününü...Yazın sıcak fırınından el değmedik ne çok kitap okuyucammmm. Böyle usul usul laf sokmak bizim entel-lektüel karizmatik dünyamıza haaa. Nereden gördün ve anladın bu aralar pek okuyamamışız ne olur yani? Günah mı kardeşim? BU kış bööööle geçti işte yazı kaçırmayız. Yazı okuruz, yazı yaşarız. :lol: :lol: :lol:
|
|
Uyarı
|
Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.
Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.
Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.
|
Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
0
|