ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Sütlaç

30 Mayıs 2008

Moshe

Malzeme:

1 su bardağı pirinç. 1 su bardağı şeker. Yarım litre süt.

Yarım su bardağı pirinç yeteri miktarda su'da iyice haşlanır. Haşlandıktan sonra öğütücü (Blendır) ile iyice öğütülür. İçine bir su bardağı şeker eklenir ve iyice karıştırılır. Bu sütlacımızın kıvamı oluyor.

Diğer yarım su bardağı pirinç ise önceden yarım saat ılık su içinde bekletilmiş olmalıdır. Bekletilen bu pirinç bir tencereye alınır ve yarım litre süt eklenerek kısık ateşde yavaş yavaş pişirilir. Sürekli karıştırmak gerekir yoksa süt kaymak tutabilir veya pirinçler top top olabilir.

Süt içinde ki pirinçler iyice yumamadıktan sonra daha önceden hazırladığımız kıvamı içine ekleriz. Yine kısık ateşde 10 dakika daha karıştırırız.

Ocaktan alır kaselere dağıtırız. Soğumasını bekledikten sonra afiyetle yenilir. Toz tarçın ile soslamak tavsiye edilir.

Afiyet olsun.
30 Mayıs 2008

sultan

:D Sütlaç da kondu masaya. eksikler yavaş yavaş tamamlanıyor. Nuhun Gemisinin ambarına döndü Hünerli Eller. ne zamandı aşure zamanı? :lol:
Teşekkürler. Elinize sağlık.
pervin
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0