|
Sebze Türlüsü
29 Mayıs 2008
|
Moshe
|
Malzemeler:
Orta boy 2 Soğan, 3 adet orta boy yeşil biber, 5 diş sarımsak, 1 adet orta boy patlıcan, 1 adet orta boy kabak, 1 adet orta boy patates, 3 adet orta boy domates.
Soğan, yeşil biber ve sarımsak ince ince kıyıldıktan sonra yağda hafifçe pişirilir.
Daha önce küçük dilimlenerek (üzüm taneleri kadar) tuzlu suda en az 20 dakika bekletilmiş patlıcanlar tencereye ilave edilir. En az 15 dakika kısık ateşte yağını çekene kadar pişirilir.
Sonrasında yine aynı ebatlarda doğranmış patates ve kabak ilave edilir. Bu karışımda en az kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
Son olarak kabukları sıcak su sayesinde soyulmuş domatesler küp şeklinde doğrandıktan sonra tencereye ilave edilir.
Gerekli tuz ilavesi yapıldıktan sonra yine kısık ateşde 15 dakika pişirilir. Piştikten sonra 15 dakika beklettikten sonra servis yapılabilir.
Çok karışık gibi görünüyor ama aslında hiç de öyle değil. Gayet besleyici ve hafif bir yemek oluyor.
Afiyet olsun.
|
|
|
29 Mayıs 2008
|
sultan
|
:D Walla bu usulle herkes hünerli hale gelecek. Ben bile. Hatta bazı arkadaşları biliyorum onlar değişik bir yere gitmek istiyorlarsa "mutfak" derim. Gitsinler, taksınlar önlüklerini korkacak birşey yok!!! muş bay Moshe'ye baksanıza... :P Elinize sağlık. Teşkler. Pervin
|
|
29 Mayıs 2008
|
Moshe
|
Ben teşekkür ederim.
Yemek yapmak gerçekten de dinlendirici bir iş. Ben çok sinirli ve hüzünlü olduğumda ya temizlik yaparım ya da uydurma yemekler yaparım.
Gerçi erkekler bu işlerden hep uzak durmuşlardır ama kişi tek başına yaşarken yapılması gereken her işi bilmelidir diye düşünürüm. Tek yaşasak ta yaşamasak ta.
Velhasıl kelam :) Yemek yapmak çok zevkli bir iş.
|
|
Uyarı
|
Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.
Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.
Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.
|
Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
0
|