Forumİzmir Füzyonu  Yeni Konu 

Deniz börülcesi yatağında Akya balığı

04 Nisan 2007

editor

: 2 kişilik
150’şer gr. fileto şeklinde doğranmış 2 adet akya balığı, 4 adet soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış orta boy domates, 2 yaprak defne, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yeterince tuz, karabiber, 2 diş sarımsak, 1 demet deniz börülcesi.

:

: 1 demet deniz börülcesini çok iyi yıkadıktan sonra kaynar suya atalım, ayıklanacak hale gelene kadar kaynatalım. Ayıkladıktan sonra bir kaba alalım. Deniz börülcesi kendisi tuzlu olduğu için tuz kullanmayalım.

: Temizlenmiş akyalarımızı tavamıza koyalım, üzerine diğer tüm malzemeyi koyalım. Orta ateşte kaynadıktan sonra 10 dakika kadar üzeri kapalı olarak pişirelim, ayıklanmış börülcemizi tabağın ortasına yerleştirip üzerine akyamızı yerleştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun

Sevgi ve lezzetle kalın.



Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0