hurkus
|
Petkim Fabrikası’ndan emekli olduktan sonra herhangi bir işe girmeyen sadece ülke ve dünya gündemini takip eden Günay, günün büyük bölümünü konferans, panel, etkinlik, hatta mesleki örgütlerin bile toplantılarına katılarak yeni şeyler öğreniyor. Günay, fabrikada çalışırken bile bazı etkinlik ve toplantıları kaçırmadığını, imkânı ölçüsünde takip ettiğini ifade etti. Kendisinin elektrik teknisyeni olduğunu belirten Günay, doktor, mühendis ve öğretim görevlisi olan üç çocuk yetiştirdiğini söyledi.
Her gün yerel gazeteleri takip ederek, etkinliklere katılmak için kendine göre program yaptığını anlatan Günay, şöyle devam etti: “Hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan kentteki çeşitli panel, etkinlik, mesleki toplantı ve protesto gösterilerine katılarak yeni şeyler öğreniyorum. Çünkü öğrenmenin yaşı, zamanı yok. Mezara kadar da öğrenmeye devam edeceğim. Hangi siyasi görüş olursa olsun dinlerim. En çok da birinin sözünün kesilmesine kızıyorum o zaman kalkıp ben de müdahale ediyorum.’’
Bazı toplantılarda tepki de aldığını, toplantıyı düzenleyenlerin kendisine ne amaçla katıldığını da sorduğunu anlatan Günay, şöyle konuştu: “Adliye Sarayı’nda avukatlar ve hakimlere yönelik bir toplantı vardı. Ben de katıldım. Oradakiler bana tepki gösterdi. Ben de sadece gülümsedim ve dinlemek istediğimi söyledim. Ama beni anlayan birileri müdahale ederek toplantıda kalmamı istedi. Hiçbir dernek ve örgüte üye olmadım. Olmak istiyorum ancak onlara aidat ödeyecek parayı yetiştiremem.’’
Halkın eğitici bilgilendirici konferans ve etkinliklere katılmada duyarlı olmadığını vurgulayan Günay, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplantılara 5-10 kişinin katıldığını görünce halkımız adına çok üzülüyorum. Yakın arkadaşlarıma da benim gibi yapmalarını öneriyorum. Hatta (Bak bu toplantıya katıl senin için yararlı olur) diyerek katılmasını sağlıyorum.’’
Taraf Gazetesi 25 Mayıs 2008
|