ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Yumurtalı Kabak ve Patlıcan Kızartması

22 Mayıs 2008

Moshe

Malzemeler:

Patlıcan, kabak, yumurta, un, yağ ve gerekli alet ve araçlar.

Patlıcanlar ortalama kuş parmağımızın kalınlığında ve boyunda kesilir. Tuzlu suda en az 20 dakika bekletilir.

Kabaklarda patlıcanlar gibi dilimlenir ama tuzlu suda bekletilmez.

Yumurtalar un ile çırpılarak krema kıvamına getirilir. Dilimlenen patlıcan ve kabaklar hazırladığımız kıvama batırılıp çıkarılır. Kızgın yağda yavaş yavaş kızartılır.

Böylelikle sebzelerimiz daha az yağ çeker ve daha sağlıklı kıtır kıtır olur. Yanında da sarımsaklı yoğurt, mercimek çorbası ve salata pek leziz olur.

Afiyet olsun.
22 Mayıs 2008

sultan

:D Tekrar ediyorum Bay Moshe sizin mutfaktaki pratikliğinizi ben her iş için denesem hiç fena olmaz derim. Öyle radikal ve sade ve içten ve sanki hemen aç olan karnımızı doyurmak için harekete geçiyorsunuz ki...Pes Walla! Cumartesi öğle yemeğinde misafirlerim olacak hemen patlıcan ve kabak böyle yapılıp sunulacak. Keşke bütün yemekler bu kolaylıkla anlatılsa.
Teşekkürler, ziyadenizle:) :P
22 Mayıs 2008

Moshe

Teşekkür ederim :)

Yumurta ve unun içine rendelenmiş kaşar peyniride eklerseniz ayrı bir tat katar.

Afiyet olsun :)
24 Mayıs 2008

sultan

:D Şu anda saat 12.37 24 Mayıs ve ben kabak ve patlıcanı verdiğiniz tarife göre yapıyorum. Elimde bir kavanoz tahin vardı nedense bir türlü pekmezini yanına koyamamıştım. Onu da son tarifinizle değerlendirmeyi düşünüyorum. Öff be ne bıkmışım "diyet" davranmaktan.:)
Bizim için akılda kalan ve kolay uygulanan bu yemekler için tekrar teşekkür.
pervin
24 Mayıs 2008

Moshe

Diyet eylemi, emperyalist güçlerin ulusumuzu zayıf düşürmek için uydurdukları haince bir tuzaktır.

Biz zayıflayacağız onlar şişmanlayıp bizi göbekleri ile ezecekler. Bu oyuna gelmeyin!!!

:)
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0