ForumGel Pisi pisi  Yeni Konu 

EZOTERİK KEDİLER

21 Mayıs 2008

kurşunkalem

" Binyıllardır kediler, ezoterik görüldü, bu bağlamda değer verildi.
Hatta Mısır'da, kedi Tanrı Bastet'le kediler, altın çağlarını yaşadılar. Mısır'da kedi öldürmek, ölüm cezası demekti. Eğer yangın çıkarsa kedi, mutlaka kurtarılmalıydı. "Kediyle beraber yaşayan" , alevlere bile atlamalıydı. Firavunlar eşlerini, çocuklarını, bu Felis Domesticus'lardan ayrı tutmaz, onları da mumyalatırlardı. Hatta bir kediyi ülke dışına çıkarmak bile yasaktı. İslam peygamberi de kediyi severdi. Müezza adlı bir kediye baktığı söylenir. İslam folklöründe bu yüzden üst çenelerinde mühür bulunan kedilerin, onun soyundan geldiğine inanılırdı. Örneğin Hristiyan peygamberi izini bir Dülger balığında, İslam peygamberi ise izini bir kedide bırakmıştı. Ve bu nedenle dokuz canlıydı. Zannedildiği gibi Satanistlikle ya da şeytanla işi olmayan cadılar mutlaka bir kediyle yaşardı. Kediye kötü gözle bakan olmadı mı ? Elbette. Kendi dinlerini tüm değerlerden üstün gören ortaçağ hristiyanlığı, pagan ve osiris kültü korkusuyla 13 rakamını bile nasıl uğursuz saydılarsa, kediyede bu gözle baktılar, günümüze kadar. Ortaçağ hristiyan gözleriyle kedi, kadınların, doğal olarak ta wicca'lığın, e daha doğal olarakta şeytanın işiydi. Satanistler ise, sırp sapkınlık olsun diye, haksız dinlere, asilik göstergesi de olarak kedileri kurban etti.
Çünkü kedi kutsaldı... Sizinle oynaşan, koklaşan ya da veterinerde korkan bir kedinin ne gibi bir ezoterizmi ya da sırrı olabilir ki ?



Örneğin; çok akıllı olarak gördüğümüz bir köpekten bile zekidir aslında kedi. Sadece zeka değil, hafızalarıda köpeklerdekinden daha uzundur. 16 saat.
Fakat buna rağmen, bir köpeği eğitebilirsiniz ama bir kediye en basit hareketi bile yaptıramazsınız. Çünkü bir köpeğin emir yerine getirmesindeki sebeb, kendisine sevgi gösterileceğini anlamasından kaynaklanır. Kedi ise bunu hiç önemsemez. Kediye ilk yakıştırılan değer, nankör olduğudur. Öyle ya ? Bir insan olarak merkezdesiniz. Bir kediye sadaka veriyorsunuz, nasıl yaltaklanmaz size ? Hayatı boyunca sizin istediğiniz gibi bir yalaka, köle olmak zorunda ! Bir kedi asla nankör değildir. Sadece şu evrensel yasayla uyumludur: Her şeyin bir sonucu, herşeyin de bu sebebten kaynaklanan bir de nedeni vardır (hayır ters yazmadım ). Yani insana tamah göstermiyorsa, kendisine verilenin nereden geldiğini biliyor demektir. İnsan sadece aracıdır. Bir arkadaşım, diğer bir arkadaşımdan borç almıştı ve gökyüzüne bakarak "Sağol Tanrım." demişti. O bir kedi ruhu taşıyordu ve zaten başka bir şey beklenmezdi ondan. Gizemciydi ve kedisi vardı Kedi o evrensel yasaları bilir. İnsanoğlunun beyninin bu yasaları almaması onun değerini düşürmez.
Kedi, yıldızlara bakarak yuvasının yerini bulur. Kilometrelerce uzaklıkta olsa bile. Ne bilgi ? Bir astronom yada astrolog bile yıldızlara bakarak evinin yolunu çok dikkatliyse zor bulur.
Bir köpek ; karşısındaki insanın kıyafetinden veya adrenalin- noradrenalin salgılamasından kişinin güvenilmez olduğunu çıkarabilir. İyi giyimli ve kontrollü bir suçluysam, bir köpeği kandırırım. Ama bir kediyi kandıramam.
Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre kediler, karşısındaki insanın bilimsel değişkenlerine aldırmadan, kişinin güvenilirliğini ölçebiliyor. Bunuda kuyruklarını, kırıtarak birden yana sallamaları ve değişik bir mırıltı çıkartmalarıyla dışa vuruyorlar. Bu yüzden Amerika'da bazı banka müdürleri, kredi talebi olan potansiyel müşterilerini, ofislerindeki kediyle karşılıyorlarmış.
Yalnız yaşayan ezoterik biri için kedi, korunma önlemi gibi görünüyor. Bu yüzden kedinin cadılarla da beraber yaşaması normal.
Diğer bir yeni bilimsel veri ise kedinin kırınmasının (hani boğazdan gırlar ya ) kemik erimesini engellediği. Gene gariplikler ülkesi Amerika'da yapılan araştırma, kedilerin bu seslerinin, rezonansın, titreşimle özellikle menapoz sonrası kemik erimelerini yavaşlattığını gösteriyor.
Bir kediyle yaşayan cadı yada ezoterik biri için bir neden daha
Kedi kürkü ise okşandığında tüm vücuttaki negatif elektriği ve stresi alan bir yapı gene bilime göre.
Diğer bir niteliği ise Tom'dan hatırladığımız gibi fare yakalaması. Sürekli o topladığı bitkilerini ve malzemelerini korumak isteyen bir cadı için, kedi zorunluluk. Kedi kutsaldır. O ; kozmikte Koç'tayken döllenir, Kova'da dokunur, hisseder. Balık'ta kendini bulur, maddeye hazırlanır ve Yengeç'ten doğar... "
22 Mayıs 2008

deren

Harika! Kaynağı nedir bu yazının? Kedilere nankör denilmesi kadar canımı sıkan bir önyargı yoktur. Ben onların bağımsızlığına, umursamazlığına bayılıyorum. Ancak hep savunmada olmaları canımı sıkıyor. Teşekkürler, Nina
22 Mayıs 2008

kurşunkalem

Doğrusu kaynağını tam hatırlamıyorum, çok uzun zaman önce ezoterik yazıları derlerken elime geçmiş beğendiğim içinde bir kenara not etmiştim. Daha sonra internet de benzerleri ile çok karşılaştım. Bana göre kediler bu yazıdan çok daha öteler.
22 Mayıs 2008

hurkus

Kedilerle ilgili olarak okuduğum yazıların en güzellerinden biri.. bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

Bir fırsatını bulduğumda benim de alıntı yapmak istediğim çok özel bir kaynak var, ilginizi çekeceğini düşünüyorum.

Ayrıca sitemize de hoş geldiniz, yeni ve hoş bir renk getirdiniz.

Sevgilerimle,

Hürkuş
22 Mayıs 2008

Moshe

Şöyle bir tez vardır; "Adem ilk insandır" denilirken aslında yaşamı sorgulamaya başlayıp, algıladığı realiteyi kendi meşrebince Angel Raziel (Melek Raziel) adlı bir yazı tomarında toplamıştır.

O eserden başlayıp günümüze kadar gelen bazı (gizli kalmış veya gizli olduğunu sanılan) bilgilerde şöyle bir gelişim süreci anlatılır; Bugün insan formunda görülen yaratık sahneye ilk çıktığında bir hayvandan pek de farklı değilmiş. Zamanla egosunun yükselmesi veya büyümesi ile alet yapmaya başlayarak algıladığı realiteye ve edindiği hislere göre sürekli değişmiştir. Sadece yemek, seks ihtiyacı güden yaratık zamanla bu arzuları aşıp bilgiyi edinmek için yaşamaya başlamıştır. Yani sürekli daha insanileşen bir gelişim evresi geçiriyor.

Gelişirken çevresinde bulunduğu yaratıkların özelliklerinden faydalandığı gibi o yaratıklara kattığı başka özelliklerde olmuştur. Etrafındaki tüm canlılarla bir etkileşim içerisinde olduğundan insana ait görülen bir takım özelliklerin hayvanlarda görülmesi oldukça normal. Fakat türler kendi biyolojik yapıları gereği bazı özelliklerini pekiştirdiği gibi bazı özelliklerini kullanmadıklarından kaybetmişlerdir.

13 yaşlarımda iken evimizin olduğu sokağa girdiğimde o gün evimizde ne pişirildiğini hiç şaşırmadan burnuma gelen kokudan anlardım. Bir köpek gibi.

Bazen kilometrelerce uzak olmamıza rağmen bir kaç dostum ile ortak düşünebiliyorum. Birbirimizi hissedebiliyoruz. Bu özellik ise kuşlarda özellikle de Turnalarda vardır.

Bazen gözlerim kapalı iken çevremde olan biteni sanki gözlerim açık gibi görebilirim. Bu özellikde genelde yeraltı hayvanlarında görülür.

Başka insanlarda bu tip örnekleri çoğaltabilir.

Mesela koyun gibiyizdir. Bir çoban önderliğinde uçurumdan bile atlayabiliriz. Nazi Almanyasında olduğu gibi :)

Bir tek kedi değil daha farklı toplumlarda daha değişik hayvanlarda kutsal sayılmış ve o hayvanların bugün bile insanı hayrete düşürecek özelliklerini sıralamak mümkündür.
22 Mayıs 2008

sultan

:roll: :!: :?: :idea: Bütün kediciler manyetik bir alan oluşturmuş. Elbette sadece kedi besleyerek değil kedi konuşarak bile arınır insan. Rahatlar, stres atar emin olun. Ne güzel çok güzelleşiyor ortalık.
İyi ki hepiniz ev sahipliği yapıyorsunuz, kedi gibisiniz hepiniz be kardeşim.
Bağımsızsınız ve keyiflisiniz her daim.
Sevgiler
pervin
22 Mayıs 2008

deren



KEDİLER HAKKINDA SÖYLENMİŞ ÜNLÜ SÖZLER

1. Köpeklerin sahipleri, kedilerin ise personelleri vardır.
2. Kedilerden nefret eden insanlar bir dahaki sefer dünyaya fare olarak gelirler
3. Kediler 'her şey insanlar içindir' atasözünü çürütmek için dünyaya gelmiştir (Paul Gray)
4. Kediler büyülüdür, onları ne kadar çok severseniz, ikiniz de o kadar uzun yaşarsınız.
5. Bir kedi sizin dostunuz olur ama köleniz asla.(Theophille Gautier)
6. Kedimizle oynarken, o mu bizi eğlendiriyor, yoksa biz mi onu eğlendiriyoruz kim bilebilir? (ünlü filozof Montaigne)
7. Kediler bize şunu öğretir: Doğadaki her şeyin illa bir işe yaraması gerekmez.(Garrison Keillor, yazar)
8. Kediler duyguları konusunda dürüsttürler. İnsanlar ise duygularını gizlerler. (Nobel ödüllü, ünlü yazar Ernest Hemingway)
9. Bir kediyle geçirilmiş zaman asla vakit kaybı değildir. (ünlü psikanalist Sigmund Freud)
10. Bir kedinin bir odaya ilk kez girişini inceleyin, her yeri inceleyip, koklar, kediler kimseye iyice araştırmadan güvenmezler. (Jean Jacques Rousseau)
11. Tanrı’nın yarattığı tüm hayvanlar arasında köle yapılamayan tek hayvan kedidir. (ünlü yazar Mark Twain)
12. Birçok filozof ve kedi tanıdım, kedilerin bilgeliği daha üstündü. (Hippolyte Taine)
13. Bir 'insanı' olan sadece kedilerdir, çünkü kediler için insanlar faydalı evcil yaratıklardır(George Mikes)
14. Kediler doğanın başyapıtıdır. (Leonardo da Vinci)
15. Kediler esrarengiz canlılardır, akıllarından bizim tahmin ettiğimizden çok daha fazlası geçer. (Sör Walter Scott)
16. Bir kedinin sevgisinden daha değerli ne olabilir? (ünlü yazar Charles Dickens)
17. Kedi kimsenin maskarası olmaz (Heywood Brown)
18. Benim kedim kuyruk alfabesiyle konuşuyor (Robert A. Stern)

Not: Alıntıdır.
23 Mayıs 2008

hurkus

Harikasın Deren,

ben bu sohbete bayıldım. :D :D
23 Mayıs 2008

kurşunkalem

Kedilere dair anlatılacak o kadar çok şey var ki, özellikle gizemli konular nedense en çok da onların etrafında dönmektedir. Kediler, birçok hikâyenin başkahramanı olarak yer almaktadırlar o ilginç yaradılışlarıyla. Sadece hikâye ve romanların değil, onulmaz aşkların yaralı âşıkların şahidi ve can dostudurlar. Büyücü ve cadıların gizemli ortağı, filozofların akıl hocası, dünya krallığının gizli zabitleri, birçok şairin, ressamın heykeltraşın. İlham perileri olarak kayıtlara geçmiştir kediler. Sevgili Hürküş, gizemli konularda olduğu gibi özelikle sizden kediler ve gizemlerine dair çok daha dolu dolu şeyler alacağımızdan hiç şüphem yok. Merakla bekliyorum. Sevgili Deren, “Biraz aşırılık yapabilir miyim?” Diyerek KEDİLER HAKKINDA SÖYLENMİŞ ÜNLÜ SÖZLERLE çok sevimli bir yeni başlık oluşturmuşsunuz aslında. Ben bunun gibi aşırılıklar bekliyorum kedi dostlarından. Kedilerin hayatımıza kattığı gizemleri fark edip, onlardan gözlerini ve gönüllerini alamayan herkes, biraz daha gayret gösterse sanırım bir kitap dolusu fikir paylaşacağız onlara dair. Belki de ortak bir ürün çıkaracağız hep beraber…

Yeniden Merhaba, aranızda olmaktan mutluyum. Sevgiyle kalın daima…
23 Mayıs 2008

deren

"". İşte bu..
Kimin söylediğini bulamadım ama bayıldım, bu kadar mı olur!
24 Mayıs 2008

kurşunkalem

. Evet bu başlık bile tek başına bir kitap yazmaya yeter :D teşekkürler Deren .
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0