ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Yoðurtlu Þehriye Çorbasý

19 Mayýs 2008

Moshe

Malzemeler:

Tel þehriye, ayçiçek yaðý, yoðurt ve tercih edilen baharatlar.

Ölçü: Kaç kiþi olduðunuza ve iþtahýnýza göre deðiþir.

Þehriyeler yaðda kýzarýncaya kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra sadece yumuþamalarýna yetecek kadar su ile hafifçe kaynatýlýr.

Bu esnada yoðurt ýlýk su ile iyice çýrpýlýr. (Yoðurdun kesilmemesi için sýcak su ile yapmayýnýz.) Þehriyeler yeterince yumuþadýktan sonra ýlýk su ile seyreltilen yoðurt þehriyelerin üzerine dökülür. Çorba kývamýna geldiyse tamamdýr.

Tercihe göre kýrmýzýbiber ve nane yað'da kavrulduktan sonra çorbanýn üzerine yavaþça ilave edilir. Yeteri kadar da tuz eklendikten sonra iþte size yoðurtlu þehriye çorbasý.

Afiyet olsun.
Konu ile ilgili 24 saat destek alabileceðiniz E-Posta adresi musagul@walla.com
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0