ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Sütlü Patates Çorbası

11 Mayıs 2008

Moshe

Ölçü:

Kişi başı bir orta boy patates.
Kişi başı bir diş sarımsak.
Süt.
Yağ.
Tuz, kırmızı biber, nane.
Tencere, bıçak, blendır, tava, kaşık, tabak, ocak, peçete, su ve sabun.

Patatesler kabuklu haldeyken iyice yıkanır. Yine kabuklu bir şekilde bir tencerede iyice haşlanana kadar kaynatılır.

Haşlanan patatesler kabuklarından soyulur. Bıçakla kuşbaşı şeklinde doğranıp tencereye atılır. Sarımsaklar da aynı şekilde tencereye atılır. Üzerine soğuk süt eklenir. Blendır ile iyice öğütülür.

Yağ'da nane ve kırmızı biber ısıtılır. Çorbanın üstüne gezdirilir. Gerektiği kadar tuz eklenerek servis yapılır.

Gerisi kolay zaten. Afiyet olsun. Yine kendi uydurduğum bir çorba çeşidi ama çok lezzetlidir.
11 Mayıs 2008

hurkus

Yine yalın üslubunuzla, keyifle anlatmışsınız. Çok teşekkürler..

Yeni bir mutfak yazarımız mı yetişiyor yoksa???
12 Mayıs 2008

sultan

:D Valla ağdalandırmadan, lafı dolandırmadan direk mutfağa girip yemek pişiren birine ne demeli. daha denemedim ama kesin çok lezzetli bir çorba.
Çorbanın peşinde değilim ama üslup muazzam gerçekten.
teşekkürler.
sevgiler
pervin :lol:
12 Mayıs 2008

Moshe

Güzel eleştirileriniz için teşekkürler. :)

Geçen gün bir salata yaptım ve "Sürrealist ve postmodern bir çalışma" olmuş diye eleştiri aldım :) Aslında alakası yok. Dolapda ne bulursam onlardan mutlaka bir yemek türetirim. İş, güç de fazla olunca en kısa sürede en bilindik yöntemlerle yaparım.

Ve en ufak bir yiyecek tanesine saygılı davranırsanız o yiyeceklerde size özlerinde ki lezzeti mutlaka sunarlar. Doğanın bir ruhu olduğu gibi yaşamamıza hizmet eden her varlığında bir ruhu vardır.

İnsanlar yeter ki doğaya saygı göstersin. O tüm iyiliğini ihsan etmeye çoktan hazırdır.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0