ForumYeni kitaplar  Yeni Konu 

BİR TÜYAP DA BÖYLE GEÇTİ PEH PEH PEH..

09 Mayıs 2008

Uzun zamandır Kitap Fuarı'na bir çok yayınevi katılmıyor. Bunlara nedenini sorsanız, cevaplar hazır. Kimisi burun kıvırır, İzmir'den bir şey olmaz der, İzmir'de kitapçı bile yok, İzmir'de kitap satmak mucize, İzmir'de okur mu var diyenler ... konuşanlar ... söyleyenler ... Tam bu noktada insanın aklına şu atasözü geliyor. Milletin ağzı torba değil ki, büzesin..

Bu sene yetersiz reklama rağmen fuar çok iyi geçti. Hatta abartmak gerekirse çok çok iyi de diyebilirim. Fuar bittiğinde hemen hemen tüm katılımcıların yüzü gülüyordu. Bursa Kitap Fuarı'nda umduğunu bulamayan katılımcıların bazılarının İzmir Kitap Fuarı'na katılmadığını, katılanların ise geçen senelere göre yerlerini küçülttüğünü fark ettim. Fuara bu sene okur çok fazla ilgi gösterdi. Ne güzel...

Bazı yayınevleri sanki son dakika da katılmış gibiydi. Daha önceki senelerde yaptırdıkları standların yerine daha basit standlar yaptırmışlardı.

Bu yılın bence en güzel ve keyifli geçen kitap fuarı Adana'da yapılan Çukurova Kitap Fuarı'dır. Belki de ilk olduğu ve altı gün sürdüğü içindir. Hiçbir şey ummayarak giden yayınevleri ummadıkları bir ilgi ile karşılaşmışlar. Konuştuğum yayınevlerinden katılanlar, gelecek sene için çok iyi hazırlanacaklarını, Çukurova Kitap Fuarı'na katılmayan yayınevlerinin de seneye muhakkak katılacaklarını öğrendim. Çukurova Kitap Fuarı'nın en göze çarpan standların dan biri Adana'da dört, Mersin'de üç kitabevi olan Kitapsan Kitabevi idi. Adana ve Mersin'de bu kadar iyi organize olmuş kitabevlerinin olması ne kadar güzel...

Dolaşıp sohbet ettiğim yayınevlerinin bazıları ağızlarına sakız yapmışlar “İzmir de kitapçı yok”. Ne kadar kolay bunu söylemek, çamur at izi kalsın. Bunu söyleyenlerin şöyle bir İzmir’i dolaşıp İzmir'deki kitabevlerini gezmelerini öneririm. İletişim, Kabile, Devrim, Pan, Yakın, Amazon ... adlı kitabevleri ile karşılaştıklarında sanırım fikirlerini değiştireceklerdir. Yayınevlerinin şu tavrı da hoş değildi. İzmir'de kitapçı yok dedikten sonra bunu söylerken gösterdiği dayanak da çok ilginçti; “Bizim kitaplarımız yok”, gerisini size bırakıyorum...

Ben şunu gönül rahatlığı ile söylüyorum; “GAVUR İZMİR OKUMAYA DEVAM EDİYOR”...

İyi okumalar,

Murat Şahin
09 Mayıs 2008

sultan

:D Sevgili Murat,
Senin Kitap Fuarını ve oradaki deneyimlerini bizlerle paylaşman diyebilirim ki pek çok şeyin üzerinde önemli. Ayna tutuyorsun. Biri bizi anlatsın kardeşim. Biri bizi özlesin, gözlesin, araştırsın, anlatsın.
Bilmediklerimizi bize aktardığın için gerçekten teşekkürler. Yaşasın hem "gavur" kalmalıyız hem okur-yazar!
pervin
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0