ForumMavi Avlu  Yeni Konu 

Çöpler çocuklara kitap olarak döndü

01 Mart 2008

hurkus



İzmir'deki özel bir ilköğretim okulu öğrencileri, geri dönüşüm kutularında biriktirdikleri atık kağıtlardan elde edilen gelirle okul kütüphanesine 200 civarında kitap kazandırdı.


Özel bir ilköğretim okulunun AB Projeler Koordinatörü Seyit Ömer Gök yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana İspanya, Danimarka, Polonya, Yunanistan ve İskoçya ile "Eko-okul (Çevreye Duyarlı Okul)" konulu AB Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Okul Ortaklıkları projesini yürüttüklerini belirtti. Gök, öğrencilerin atık kağıt, gazete, cam, metal, plastik ve pilleri, proje kapsamında okula yerleştirilen geri dönüşüm kutularına attığını söyledi. Atıkların, kutular doldukça geri dönüşüm merkezlerine gönderildiğini ifade eden Gök, elde edilen gelirlerle de okul kütüphanesine kitap alındığını anlattı. Öğrencilere toplanan 1 ton kağıtla 17 ağacın kurtarılacağını anlattıklarını belirten Gök, bu bilgiyle çevre konusunda bilinçlenen öğrencilerin 3 yılda 10 ton kağıt toplayarak doğada 170 ağacın kesilmesini önlediklerini söyledi. Gök, bu atıkların gelirleriyle de 200 civarında kitabın okul kütüphanesine kazandırıldığını bildirdi.


Çevre konusunda öğretmenlerinin kendilerini bilinçlendirmeye çalıştığını belirten 8. sınıf öğrencisi Mervenur Gürlü, kampanyadan sonra okuldaki atıkları geri dönüşüm kutularına attıklarını, okul dışında da bu konuda daha hassas davrandıklarını kaydetti. AA

Taraf Gazetesi
29 Şubat 2008
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0