ForumDuyurular  Yeni Konu 

Tek kişilik kültür devrimcisi yolda

19 Ocak 2008

hurkus

Konya'nın Gölyazı Köyü'nde çobanlık yapan Ahmet Aslan, kitaba olan ilgisizliğe tepki göstermek için memleketi Şanlıurfa'dan Ankara'ya "kitap okuyarak yürüme" eylemine başladı.

10 yıl önce Konya'ya yerleştiğini söyleyen Aslan, 820 kilometrelik yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada, 2005'ten bu yana yazdığını anlattı: "İki kitabım var. İlki, 'Bütün Kuşları Alkışlamaya Gidiyorum'. Şiir kitabım 'İdil'i tanıtmak için geldim.

Aslan, Ankara'ya yürüyüşünü "tek kişilik kültür devrimi" olarak tanımladı. "Tek amacım kitap okumanın gündeme gelmesi" diyen Aslan televizyona karşı: "Çok fazla dizi izleniyor. Televizyon her evi adeta cezaevine dönüştürdü, müebbet hapse mahkum edildik. Diziler insanların çıtasını kırdı."

Kış mevsimi olması nedeniyle yürüyüşünün zor geçeceğini belirten Aslan, "Tek sığınağım kitaplarım olacak. Beni yolda ne kadar çok insan görürse o kadar iyi. Yolculuk sırasında vardığım ilçelerde, beldelerde, konaklayacağım. Oralarda kütüphanelere gideceğim. Sağlıklı bir şekilde günde 20 kilometre yürürsem 41 gün sonra varırım. Ne kadar kitap okuyacağımı da bilmiyorum" dedi. Ahmet Aslan bu açıklamanın ardından yürüyüşe başladı. AA

Taraf Gazetesi
19 Ocak 2008
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0