hurkus
|
İzmir Filarmoni Derneği'nin organize ettiği, JTI'ın sponsorluğuyla bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İzmir Caz Festivali 23 Ocak'ta başlıyor. 16 Şubat'a kadar devam edecek olan festivalin açılış konserini Cazın Kartalları Orkestrası yapacak.
Festivalin bu yılki konukları arasında İngiliz cazcı James Taylor, cazın İsveçli perisi olarak adlandırılan, Rus yazar Lev Tolstoy'un beşinci kuşaktan torunu olan Viktoria Tolstoy, caz ustası Kerem Görsev, Amerikalı ünlü vokalist Allan Harris ve caz müziğinin önemli temsilcilerinden Sarp Maden Quartet yer alıyor.
Festivalin Amerikalı yıldızı Allan Harris'e 5 Şubat'ta gerçekleştirilecek konserde, Kerem Görsev eşlik edecek. Görsev'in son albümü Back Again'den bestelerin seslendirileceği konserde Kaan Yıldız bas, Cengiz Baysal davuluyla yer alacak.
13 Şubat'ta vokalist Viktoria Tolstoy, İzmirli cazseverlerle ilk kez buluşacak. Viktoria Tolstoy'a Jakob Karlzon piyano, Hans Andersen bas, Rasmus Kolberg davulla eşlik edecek.
Festival, yeni kuşak hammond müzisyenlerinin en yeteneklilerinden James Taylor ve ekibinin 16 Şubat cumartesi günü vereceği konserle sona erecek.
Taraf Gazetesi 17 Ocak 2008
|