ForumYeni kitaplar  Yeni Konu 

Çocuklar doğayı öğreniyor

08 Ocak 2008

hurkus

NTV Yayınları tarafından çıkarılan dizisi çocuklara yönelik. Baştan sona renkli illüstrasyonlarların renklendirdiği dizi öğrenmeyi kolay ve zevkli hale getiriyor.

NTV Yayınları'nın çocuklara yönelik çıkardığı Doğayı Öğreniyorum dizisi dört kitaptan oluşuyor, Tropik Yağmur Ormanı, Dağlar ve Çöller, Kutuplar, Okyanuslar. Bu kitapların ortak özelliği şimdiye kadar bildiğimiz kitap kalıplarının çok dışında olması. Kitabın içinde yer alan katlanır illüstrasyonlar okuyucuyu keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

İlk kitap . Bu kitapta dağlardaki çeşitli yaşam alanlarını keşfederken yaban hayatıyla ilgili büyüleyici sırları da öğrenmiş olacaksınız.

Amazon Deltası'nın bataklıklarını ve tropik orman yağmurlarını tanımak isteyenlere kitabını öneriyoruz. Kitabın içinde yer alan katlanabilir sayfalar sayesinde Yağmur Ormanları'nın en üst tabakalarına kadar tırmanabilir ve keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bataklıktan başlayan kitap, okuru adım adım orman yaşamına doğru yöneltiyor. Bu kitabın en önemli özelliği ise tüm hayvanları tanıtması.

Kuzey ve Güney Kutbu'nun gizemini keşfetmek isteyenlere ise kitabını öneriyoruz. Dünyanın zıt uçlarında, aşırı soğuğa rağmen yaban hayatının zenginliğine katkıda bulunan bu iki ayrı yaşam alanını öğrenmek isteyenler için harika bir çalışma. Kitapta yer alan dört sayfalık katlamalı illüstrasyonla Kuzey Kutbu'nun zengin yaşamını keşfedebilirsiniz.

Açık ve derin denizlerin sırları ise kitabında saklı. Kitabın ilk sayfalarını çevirdiğinizde karşınıza okyanuslarla ilgili bilgiler çıkıyor, ardından ise tropikal kıyılardan doğuya, kıta şelfine doğru ilerledikçe yaşam alanının nasıl değiştiğini görüyorsunuz kitabın ilerleyen sayfalarında.

7 Ocak 2008
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0