Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

koku filmi üzerine

26 Şubat 2007

berna



Patric Süskind'in çok satan romanı "Koku" sinemaya uyarlandı. Romandan uyarlama film yapmak zor bir iş olsa da "Koş Lola Koş" filminin yönetmeni Tom Tykwer "Koku"yu başarıyla görüntülemiş .
Öykü, mükemmel koku alma yeteneğiyle doğan bir bebeğin birçok zorluğun üstesinden gelerek parfüm yapımını öğrenmesini ve kusursuz kokan kadınların bu özelliğini bir parfümde ölümsüzleştirme çabasını anlatıyor. Uyarlamanın en dikkat çekici özelliği de hikayenin çoğunlukla bir anlatıcı tarafından aktarılması. Böylece filmle roman arasındaki bağ da koparılmamış. Özellikle romanı okumamış olanlar için büyük bir fırsat, okuyup beğenenler için ise başarılı bir uyarlama seyretme şansı veriyor film.
Bir küçük tavsiye daha, Tom Robbins'in romanı "Parfümün Dansı" konu açısından benzerlik gösteren fakat edebi açıdan üstünlük taşıyan bir yazın ürünü.
26 Şubat 2007

sultan

Parfümün Dansı, bay burun ve bayan burunlar ve tüm hassas tazılar için büyük bir edebiyat fantastiği. Ellerinize sağlık Berna hanım, güzel bir hatırlatma olmuş...Keçi Pan'dan ve pancar bitkisinden ne çok etkilenmiştim. :P
26 Şubat 2007

hurkus

Sevgili Berna, romanı okuduğumda çok etkilenmiştim, filmi henüz izlemedim. Ama bu romanda en çarpıcı ve ürkütücü olan şey bana göre; üstün koku alma yeteneğine karşın kahramanın kokusunun olmaması yani kokusuz doğması ve kendisi için en olağanüstü kokuyu bulmaya çalışması.. Filmde bu vurgulanıyor mu bilmiyorum.
27 Şubat 2007

Barok

Filmi izledim hem de yaklaşık 1 ay önce daha sinemalarda gösterime girmeden... Allah internetten razı olsun artık sineya gitmez oldum indirip hemen izliyorum.:D

Açıkçası pek tatmin edici bir film değil.. Atmosferi biraz boğucu.. Filmi izledikten sonra temiz havaya çıkıp nefes almak istiyor insan... Biraz da sıkıcı bir film... Bir kitap uyarlaması olmasına rağmen eşsiz bir hikayeye sahip bir film bu da artı yönü..

Çok aşırı tavsiye etmiyorum ama izlemeden de geçmeyin...
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0