Forumİzmir Kent Mutfağı  Yeni Konu 

Yaz sıcağında zeytinyağlı fasulye iyi gider - G. Dökmeoğlu

26 Haziran 2007

editor

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler:

Taze fasulye: 1 kg yıkanmış ve ayıklanmış
Domates: ½ kg. kabukları soyulmuş küp şeklinde
Kuru soğan: 1 adet orta boy ince kıyım
Sarımsak: 2 – 3 diş orta boy ince doğranmış (bütün de olabilir)
Tuz: yeterince
Toz şeker: 1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı: 3 çorba kaşığı
Su: ¼ bardak

Yapılışı: Soğan ve sarımsağı kavurmak gibi bir alışkanlık var ancak yemeğin sağlıklı ve doğal olmasını engellediğini düşündüğüm için ben kavurmuyorum. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp çiğden tencere yerleştiriyorum, domatesler suyunu salana kadar dibini tutma tehlikesine karşı soğuk suyu da koyuyor ve ilk kaynatmayı yaptıktan sonra ağır ateşte 30 dakika kadar pişiriyorum.

Afiyet olsun.

Gökhan Dökmeoğlu
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0