Forum7. Sanat-ÝzmirSinema  Yeni Konu 

GELÝNLERÝN SAVAÞI-Kate Hudson/Komedi/DVD

03 Temmuz 2009

deepblueeagle


GELÝNLERÝN SAVAÞI
Kate Hudson/Anne Hathaway/Candice Bergen

BRIDE WARS 

Küçük yalnýz bir kýzken
Küçük dünyamda
Bir düþüm vardý.
Büyüyünce…


Þeker gibi tatlý, tadý damaðýnýzda kalacak duygusal bir komedi. Þirin bir arkadaþlýk filmi. Arkadaþlýk üzerine bir kýz filmi. Burnunuzu da sýzlatýyor duygusal sahnelerle. Herkes ister ömür boyu yanýnda olacak, hep yanýnda olacak, baðýnýn hiç kopmadýðý o arkadaþý. Öyle arkadaþ bulmak gittikçe zorlaþýyor.

Þimdi arkadaþýnýzýn olduðu yerde internet yoksa bir de avea çekmiyorsa görmeye bile gitmiyor insan arkadaþýný. Eskiden babanýz, dedeniz parka götürür ve civciv, ördek alýrken onu ziyarete bol bol gittiðiniz ve uzun uzun kaldýðýnýz halde þimdi bir gün bile kalmak zor geliyor, gidip arkadaþlarýnýzý görmek istiyorsunuz.

Kate Hudson ile Anna Hathaway evlenecek iki yakýn arkadaþ rolünde çok sevimli ve duyarlýlar. Doðal ikisi de. Cici kýzlar. Güldürüyor ve duygulandýrýyorlar. Ýnsan böyle bir arkadaþý olsun ister. Her þeyi paylaþtýðýn ve senin tüm tarihini bilen. Yaþadýðýn her þeyi bilen. Çocukluk, ilk gençlik, gençlik, yetiþkinlik, evlilik, doðum. Hep yanýnda.

Onlarýn evliliðinin organizasyonunu üstlenen de 70’lerin, 80’lerin yetenekli, zarif, soylu ve çekici oyuncusu Candice Bergen.

Michael Caine ile John Fowles’un inanýlmaz romaný “Büyücü-The Magus” uyarlamasýnda, Jack Nicholson, Art Garfunkel, Ann-Margret ile gençlerin ilk romantik ve cinsel deneyimlerini yaþadýðý Mike Nichols filmi “Ýlk Defa-Carnal Knowledge”, Gene Hackman, Richard Widmark’la bir Stanley Kramer filmi “Ölüm Kumarý-The Domino Principle” ve Ryan O’Neal ile Erich Segal’ýn Aþk Hikayesi (Love Story) devamý “Oliver’s Story-Oliver’ýn Hikayesi” gibi heyecan verici filmlerde görmeye doyamadýðýmýz Candice Bergen. 

Kate Hudson. “Almost Famous-Þöhrete Ýlk Adým-Cameron Crowe” ile gözümüze çarptý. “How to Lose a Guy in 10 Days-Bir Erkek 10 Günde Nasýl Kaybedilir”, “You Me and Dupree-Sen Ben ve Dupree”, “My Best Friend’s Girl-Arkadaþýmýn Aþký”, “Dr. T and the Women-Dr. T ve Kadýnlarý-Robert Altman/Richard Gere” ile aramýza girdi artýk.

Gencecik Anna Hathaway’i “The Princess Diaries-Acemi Prenses” filmlerindeki cici prenses olarak tanýmýþtýk. Ang Lee’nin “Brokeback Mountain-Brokeback Daðý” adlý tartýþmalý filminde kovboy kýzý idi (Heath Ledger ile Jake Gyllenhaal’ýn romantik iliþki içindeki kovboylarý oynadýðý film), “Devil Wears Prada-Þeytan Prada Giyer”de Meryl Streep ile izlemiþtik.

Emma ile Liv iki çocukluk arkadaþýdýr. Küçükken ikisi birlikte bir otelde düðün görmüþler ve çok etkilenmiþlerdir. Sonra hep bu gördükleri düðünün düþünü kurmuþlar ve ilerde ayný otelde evlenmeyi istemiþlerdir. 

20 yýl geçer. Ýkisi de iþ kadýnýdýr. Biri avukat diðeri öðretmen. Yýllardýr birliktedirler ve ikisi de evlilik istemektedir. Ýkisinin sevgilisi de ayný günde evlilik teklif ederler onlara. Ve ayný otelde evlenmeyi planlarlar elbette. Birbirlerinin nedimesi olacaklardýr.

Ancak bir aksilik sonucu ikisi de otelde ayný gün ayný saatte evlilik için tarih alýrlar. Birinden biri tarihi deðiþtirmek zorundadýr. Ama ikisi de buna yanaþmaz. Ve rakip olurlar. Birbirlerinin nikahýný baltalamaya çalýþýrlar. Biri diðerine, gelinliðe sýðmasýn diye kilo aldýrmaya çalýþýr, biri diðerinin saçýný maviye boyatýr, ikisi de birbirini rezil etmeye çalýþýr. Nikah gününe dek sürer bu düþmanlýk. 

Ama ikisi de mutlu deðildir. Birbirlerini özlerler. Ayrýca yaþadýklarýný birbirlerine anlatmak isterler. Ve düðün günü gelir çatar.

NOT: Geçtiðimiz sinema sezonu yazamadýðýmýz, izleyemediðimiz filmlerin DVD versiyonlarýný izleyip yazacaðýz zaman zaman.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0