ForumYeni kitaplar  Yeni Konu 

Dr. Mahmut Tolon öneriyor: İyileştirme Sanatının Organon’u

11 Haziran 2009

hurkus

İyileştirme Sanatının Organon’u
Bassaray Matbaası - İzmir
2009 ISBN 978-605-60551-0-2


Türkiye’de bir ilke imza atan Egeli homeopatlar İzmir’de Klasik Homeopati Derneği’ni kurdular ve bu iyileştirme sanatının kurucusu Samuel Hahnemann’ın 1810’da yayınlanan Temel kitabı Organon’u tercüme ettiler. Tam bir ortak eser bu tercümede çok sayıda insanın emeği var. Bu büyük çabayı gerçekleştiren Klasik Homeopati Derneğinin üyelerini candan tebrik ederim.

Sevinerek 40 YTL verip aldım. Güzel bir tercüme ve bundan 200 yıl önce bir öncünün isyanı ve iyileştirme çabasını insan okumaya başlayınca taktirle algılıyor. Homeopatiye olumlu bakmaya son derece yatkınım. Bazen köpeklerde, bazen kendimde bu tedavinin en azından acil durumlarda ne denli faydalı olduğuna şahit oldum. Güney Amerika’nın, Hindistan’ın bazı köy bakkalarında bile homeopatik ilaç bulmak mümkünken, Türkiye bu açıdan dünyada beyaz bir nokta idi.

Okul tıbbının ne denli pahalı ve kibirli bir şekilde çaresiz kaldığına da sık sık şahit oldum.

Homeopati adı üstünde alternatif tıp. Geçen yüzyılın başlarında ABD’deki cirosu okul tıbbı ile bir süre başa baş gitmiş. Ana prensip çivi çiviyi söker ama çivi yerine çivinin kokusu hatta kokusunun resmi yani enerji kullanılıyor. Hastaya zarar verecek bir tarafı yok. Bazıları çok faydalanıyor.

Biz fanilerin kısaca “can” dediğimiz bir yaşam gücünden (dynamis) bahsediliyor ve yaklaşım itibariyle insan bir bütün olarak tedavi ediliyor sadece hastalık değil. 

Hahneman, hastalarının bu kitabı okumalarını istermiş. Ben doğrusu okul tıpçı olduğumdan belki (o açıdan önyargılı olduğumdan) sonuna kadar okuyamadım. Fakat bu bir temel eser ve dediğim gibi dünyadaki tüm hemotologların başucu kitabı. Türkiye’de de bu iyileştirme sanatıyla ilgilenenler hatta bazı hastalar dikkatle okuyacaklardır.

Tek yapıcı kritiğim seçilen yazı karakterine. Sanki daha sakin bir yazı karakteri daha sakin bir okumaya yol açabilirdi.

Homeopati hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler http://dengesaglik.com/ adresine başvurabilirler.

Dr. Mahmut Tolon
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0