|
YABAN MERSİNLİ KEK - İstek üzerine :))
06 Haziran 2009
|
ALEV YILMAZ
|
YABAN MERSİNLİ KEK
Malzemeler: .jpg)
• 190 gr. şeker
• 180 gr. tereyağı
• 4 adet yumurta
• 400 gr. un
• 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 160 ml. süt
• 100 gr. yabanmersini
• 30 gr. nişasta
• 1 paket şekerli vanilin
• 30 ml. limon suyu
• 100 gr. pudra şekeri
• Süslemek için yabanmersini
4 Kişilik
Hazırlama:
Pişirme Süresi: 50 dakika
Şeker ve tereyağını el mikseri ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Ardından yumurtaları ilave edin. Un, kabartma tozu ve nişastayı üzerine eleyin. Sütü ilave edip kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
• Yabanmersınlerıni şekerli vanilin ile püre haline getirin Hamurun 1/3′ünü, yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. Kalan hamuru meyve püresi ile karıştırın, kalıba ekleyip tel çırpıcıyla hafifçe karıştırın ve önceden 180°C’de ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
• Keki kalıbın içinde 10 dakika soğumaya bırakın. Ardından ters çevirip keki ters yüz edin. Pudra şekerini limon suyu ile çırpıp kekin üzerine dökün. Yabanmersınlerı ile süsleyip servis yapın. Keki fırından çıkardıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirsiniz.Aman kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın lütfen.
Afiyet olsun 
|
|
|
06 Haziran 2009
|
hurkus
|
İyi geceler Alev hanım,
paylaştığınız tarifler olağanüstü. Saat 01:24, ne kalkıp bu güzel keki yapmak için ne de sokağa çıkıp almak için uygun bir saat değil. Ne olacak şimdi????????????
Üstelik kekin görüntüsü de çok "TAHRİP" edici!  
Teşekkürler,
|
|
06 Haziran 2009
|
ALEV YILMAZ
|
Selam, can sıkıntısı işte gecenin o saatinde saçını kestiremeyince sipariş aklıma geldi ve kendimi mutfağa attım.Yaban Mersinli kek ortaya çıktı.
|
|
Uyarı
|
Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.
Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.
Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.
|
Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
0
|