Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

MÜZEDE BİR GECE 2-BEN STILLER

03 Haziran 2009

deepblueeagle

A NIGHT AT THE MUSEUM 2-BATTLE OF THE SMITHSONIAN 

Gulliver yine müzede!

İlkinden çok daha komik. İlk filmde Larry Daley (Ben Stiller) doğal tarih müzesinde gece bekçiliği yapıyordu ve müzede sergilenen tüm karakterler, hayvanlar canlanıyordu. Larry daha sonra müzeyi bir hırsızlıktan korumak için onlarla işbirliği yapıyordu.

Yönetmen Shawn Levy ile Stiller bir kez daha bir araya geliyorlar. İlkinden daha çok karakter var bu filmde ve daha eğlenceli. Film zaten Amerika’da gişede Terminatör’ü bile geçti.

Larry Daley, bu kez kendi şirketini bırakıp tekrar müze bekçiliğine başlıyor. Çünkü müzedeki dostlarını unutamıyor. İnsan sevdiği insanların (müze eserlerinin yani) yanında sevdiği işi yapmalı değil mi. Ve bir kez daha müzeyi kurtarıyor.

Doğal Tarih Müzesi yenilenmek, modernleştirilmek ve daha yeni interaktif medya araçlarının kullanılması için kapatılacaktır. Müzedeki eserler de diğer müzelerin depolarına kaldırılacaktır. Eserlerin bir kısmı da Smithsonian Enstitüsü’ne götürülmektedir. Larry, bu duruma üzülür, arkadaşları depolarda kutular vagonlar içinde saklanacaktır. Ve özgür oldukları son geceyi onlarla birlikte geçirmek ister. Smithsonian Enstitüsü’nde gece bekçiliği görevine başlar.

Ancak Enstitüdeki eserlerden biri olan eski Mısır firavunu da hayata dönmüştür ve firavun bir tablet sayesinde eski askerleri ve gücüne kavuşup dünyanın tek kralı olmak istemektedir. Müzedeki tarihi kahramanların bir kısmı firavun Kahmunrah tarafında bir kısmı da Larry tarafında yer alır. Örneğin Al Capone ve Korkunç İvan Kahmunrah’tan yanadır. Ama Abraham Lincoln, Rodin, General Custer vb. Larry’den yanadır. Müzede bir savaş başlar. Gerçek bir savaş. Tarihin ünlü kahramanları, ilk insanlar dahil, birbiriyle savaşır müzenin içinde. Larry ilk kadın pilot Amelia Earhart ile birlikte iyilerden yanadır. Ayrıca aralarında romantik bir ilişki de gelişir. 

Müzedeki eserlerin bir kısmı dev boyutlarda (Lincoln, Rodin) bazıları normal boyutlarda (Kahmunrah, Roosevelt, Custer) bazıları ise minyatür veya oyuncak boyutlarındadır (Octavius, Jedediah, Einstein), bunun yanında aya ilk giden maymun Dexter, mamut, ahtapot vb. hepsi canlanır. 

Degas’nın balerin heykeli, Grant Wood’un ünlü American Gothic tablosu, Robert Doisneau’nun Paris’te garda savaş sonu askerin sevgilisini öptüğü fotoğraf, Turner’ın fırtınalı deniz tablosu, Eros heykeli, ve daha birçok tanıdığımız, bildiğimiz sanat eserleri canlanır Washington’un çeşitli müzelerinde.

Turner’in deniz suyu ahtapotu canlandırır, Eros heykelciği Larry ve Amelia’ya aşk şarkıları ve Extreme’in sevilen “More than Words”’ünü söyler, Einstein heykelciği tabletin şifresini çözer, Wilbur Wright Amelia Earheart ile sohbet eder, Custer saçlarını tam 100 kez tarar, minyatür Octavius bir sincaba binip Kahmunrah’a saldırır, Napolyon kısa boyu yüzünden tartışır, uzaya ilk giden maymun Dexter Larry’i tokatlar, Amelia’nın uçuşuna yardım eder, minyatür kovboy Jedediah Larry’ye telefon eder, Kahmunrah giydiği elbiseye ısrarla tünik der. Filmde buna benzer bir çok komik enstantane var. 
Yönetmen Shawn Levy’yi bir önceki Pembe Panter filminden ve bu filmin ilkinden tanıyoruz. Ben Stiller’ı ise Zoolander (Zırtapoz) ve Meet the Parents (Zor Baba) filmlerinden biliyoruz. Günümüzün sevilen komedyenlerinden. Amelia Earhart rolünde izlediğimiz Amy Adams ile Kahmunrah rolünde Hank Azaria bu filmin en başarılı iki oyuncusu. Teo Roosevelt rolünde de yine Robin Williams var.

Bol bol gülmek için kaçırmayın.

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0